Co z apteki dla noworodka?

u nas jedynie octanisept i bardzo rzadko, żeby nie przesadzić i żeby się nie paprało.

Sól fizjologiczna, octanisept, linoderm zielony 

Warto przygotowac sobie taki spis potrzebnych rzeczy lacznie z apteka niby wszystko dostepne w aptece pod nosem ale ceny czasami duzo wyzsze niz przez on line ;/

Kompletujac wyprawke czesto rozne sklepy maja rowniez w swoim wyposazeniu takie rzeczy jak octenisept czy masci do pupy warto kontrolowac wowczas ceny, skladajac zamowienia w roznych sklepach mozna tez sporo zaoszcedzic, warto sobie na spokojnie kompletowac wyprawke aby nie kupywac wszystkiego na ostatnia chwile;)

ja dużo rzeczy już miałam a jeszcze cały czas zamawiam z apteki online. Warto mieć w zrazie potrzeby przeciwbólowe i przeciwgorączkowe syrop

oj to podstawa;) ja jak pytałam w aptekach o leki przeciwgoraczkowe dla niemowlaka to dziwnie patrzyły, ale uważam ze trzeba mieć jakieś leki przeciwgorączkowe bo co gdy nastapi gorączka ?

Aniss ja tak samo kupiłam na ząś, przecież to ma termin przydatności to jak nie będzie otwarte to się nie stanie nic. 

Też lubię mieć leki w zapasie, chociaż aptekę mamy na osiedlu, ale wolę mieć w domu w razie gdyby komuś coś było w niedzielę czy w nocy.

Ja sobie przeglądałam różne listy wyprawkowe, ale również czytałam blogi, polecane przez znane mamy, czytałam opinie, składy. I tak skomponowałam własną listę.

ja na zapasie lubie mieć taie leki których uzywamy stane często te ceny znacznie si eróżni od cen w aptece a taki tamtum verde czy nurfen to czesto jest w uzyciu podobnie jak neosine forte a różnica cenowa dosyć spora;( 

Ja mam jedna listę wyprawkowa wydrukowana i z niej robię na bieżąco zakupy jest super bo są na niej wszystkie potrzebne rzeczy i takie które warto kupić dodatkowo :) zdecydowanie takie listy są najlepsze szczególnie jak możemy oznaczać co mamy w co nie wszystko jasno i klarownie

u mnie to położna dała mi listę wykrawkową przed porodem 

Sól morska do noska  krem na odparzenia witaminy probiotyki kosmetyki od pierwszych dni życia aspirator albo gruszka do noska

sól morska to u nas też zawsze jest na liście do kupienia w aptece jak robimy większe zamówienie. 

ja miałam dwie listy wydrukowane = dopisywałam porady mam z forum;) i w sumie kupiłam wszystko z listy a dokupywałam potem to co było dobre i sie sprawdzało;)

Wyprawkowa lista to jest zawsze fajna sprawa Ale jak zostajemy mama mi już po raz kolejny to jednak część rzeczy w domu posiadamy już w razie czego przy pierwszym dziecku a nawet jeżeli musimy kupić nowe typu jakieś witaminy leki właśnie sól morska do noska to wszystko już wiemy i po wielu rzeczach przypomina nam po prostu nabyte już doświadczenie jednak warto taką listę mimo wszystko się posiłkować na pewno wtedy kompletowanie wyprawki z dużo łatwiejsze A my czujemy że mamy wszystko co potrzebne

Czasami w sklepach dziecięcych można dostać taką listę wyprawkowa wtedy łatwiej jest zdecydowanie robić zakupy :) dla mnie plan porodu i lista wyprawkowa to priorytet w ciąży :)

Warto sobie zrobić takie listy. Ja w ciąży zrobiłam sobie zeszyt gdzie wpisywałam różne listy co kupić, co mam, co dostanę itp :) 

hahaha to już taka lista na zaś nawet;) hehe co dostane;)

jakompletowałam wszytsko sama wiec lista była długa;) ale jakos sie udało ja ogarnać dobrze jednakjest sobie te zakupy rozłozyć w czasie i podzielić na kilka grup aby nie odczuć takiego tak mocno na koncie;)

dokładnie lepiej sobie rozdzielić tym bardziej w tych czasach.

Ja tez dzieliłam te zakupy na miesiące, wtedy nie odczuwało się tych zakupów;p