Co zamiast mleka

Teraz coraz więcej dzieci b ma właśnie alergie i nie może jeść owsianych rzeczy bądź ze zbóż różnego rodzaju 

Anulka dużo dzieci ma przejściowe 

Anoosk może uczula ja nie miałam styczności żeby u nas akurat w najbliższym otoczeniu podawali dzieciom ten rodzaj mleka

Owsianego nigdy nie stosowałam

Oczywiście możliwe że jest to przejściowe nie mówię że nie 

Sojowe też podobno nie wskazane, może ryżowe? Alergia miejmy nadzieję że kwestią.przejsciowa, ja widziałam fajne przepisy z użyciem mleka nutramigen dla alergików.

U nas również problem córka nigdy nie chciała żadnego mleka oprócz mojego i krowiego na nic liczne próby. Miała rok czasu skończyłam walczyć jadła krowie plus serki 

Agata mleko ryżowe nie jest zalecane do 5 roku życia dziecka przez zawartość arsenu, który jest toksyczny. 

Ooo nieźle, nie wiedziałam o tym ryżowym dobrze ze nie dawałam

Malwa123, dobrze, że dałaś znać. Człowiek się zasugeruje tym, że ryż, czy mąka ryżowa są lekkostrawne i polecane, a jednak napój ryżowy nie ma nic z tym wspólnego. 

Dokładnie. Nawet przy rozszerzeniu diety pierwszy polecany kleik ryżowy a tu prosze mleko już nie

Malwa ma rację, ostatnio brałam udział w webinarze odnośnie rozszerzania diety i nie należy podawać dziecku zarówno mleka ryżowe, jak i koziego a także na samym początku krowiego. 

Dużo osób niestety o tym nie wie. Nawet teraz w zaleceniach z tego roku już wspominają by nie podawać mleka ryżowego, wcześniej chyba tego nie było z tego co kojarzę

Kozie też nie polecane??? To mi każdy doradzał jak nie chciała córka mm to własnie Kozie w pierwszej kolejności? Czyli jak dziecko nie może mm to jakie mleko będzie najlepszym wyborem? 

Prowadząca webinar mówiła żeby koziego nie podawać ale nie wlicza się do tego mleka koziego w proszku. Ono jest bezpieczne. 

Ta wiadomość muszę zapamiętać. Mam nadzieję se tym razem dziecko nie odrzuci mm.

również zapamiętam. i oby mój niedługo również nie odrzucił mm, ba... żeby mu tylko nic nie było.. stresuje mnie wybór mm..

AgataAR może niepotrzebnie się zamartwiasz a synek ładnie zacznie pić mm zwykły które wybierzesz, koniecznie podziel się jak poszło i samo przejście w sensie jak synkowi pzypasowało....a jak pod względem alergicznym

Dam znać już niebawem. 

Dobrze znać taką informację o tym kozim mleku zachowam ją na przyszłość