Kozie można przecież te w proszku bo u nas jak było podejrzenie alergii na bmk to w szpitalu rozważali podanie koziego bo nie chciał mi pić nutramigenu
Tak Mazia, własnie madzia pisała o tym ze w proszku jest ok, dobrze ze jest chociaz taka alternatywa
Podobno należy dziecko przyzwyczaić do nutramigenu i początkowo można mieszać go z mlekiem matki. My mieliśmy zamiar podać, ale nadal jesteśmy na piersi, l
Moja na szczęście nie miała alergii i ten problem nas nie dotyczył
Mazia ja musze spytac pediatra o to mleko kozie przy rozszerzeniu diety będzie można go wprowadzić.
Ile wam zjadały dzieci mleka w wieku 3.5 miesiąca
Też pytanie czy jest tylko bmk skaza białkowa czy laktoza
Ale na szczęście moje dziecię nie ma takich problemów , więc z życia wzięte doświadczenie zerowe
Aniss mój ma skazę białkową i jadłam ser kozi okazało się że też nie mogę bo go uczula
Aniss mój długo długo pił maks 120ml, od niedawna dopiero te 170ml wypija
Bo jednak zwierzę kopytne.
Moja do teraz nie wypija 170 nawet. Przez długi czas tylko 90, czasem 120 ml
Każde dziecko wiadomo inaczej wypije. Mój ostatnio na noc to i 230 wypił. W nocy pije teraz tyle ,że pielucha pomimo jednej zmiany w nocy nie wytrzyma . Muszę większy rozmiar dawac już
Moja wypijala tak 120ml i z miesiąc później pamiętam że troszkę brakowało ale mialam butelkę Philips avent 125 ml to tam było akurat nad miarka taki zapas to długo używałam tej mniejszej butelki
My teoretycznie do pół roku mogliśmy mała butelkę stosować
moja mm wypija góra 120 i te małe butelki wystarczały
Moja córka ma 1,5 roku
mamy dwie butelki te największe chyna 330 ale nigdy ich dopełnia nie robie
corka dostsię butelkę do drzemki i na noc czyli tak 3 dziennie
i max robię 180
czesto mniej a i tak zostawia 😕
Chociaż mazią tak jak mówisz ostatnio 120 i kolejne 120 musiałam dorobić, zależy od dnia i okresu wzrostu szczególnie ząbków u nas zauważyłan
Kasia to mój ma skończone pół roku i 180 wciągnie bez mrugnięcia oka
no to super!
u nas córka je cały czas coś
śniadanie owoce drugie śniadanie butla
obiad kabanosy chrupeczki gerber owoce kolacja butla
tak wyglada jej dzien :L
to dziecko cały czas coś ma do jedzenia :L
Mazia 230 wow to dużo u nas to 120 sporadycznie zjada cos czuje ze niejadek będzie;(
Aniss ale mój w wieku Twojej córki maks 130 pil. Teraz pije 170 od miesiąca. No ma takie epizody,se muszę dorobić.
Mamaheli no u nas też takie epizody są,że pije swoją porcję,a czasem o dziwo dorabiam i dorabiam :-D no my już duże butelki tylko choć mam jeszcze w użyciu małe to dostaje na drzemkę jak wiem,że te 130maks wypije bo np. mało zjadł stałego posiłku
No to mnie uspokoiłaś;)
Kochana dla mnie jednak te 10 lat roznicy to dużo i do większych porcji jestem przyzwyczajona;) mi się wydawało ze corcia więcej jadła albo bardziej pamietam ten moment duzych butelek;) w sumie tam później zaczelam.karmic mm