Ile powinna trwać popołudniowa drzemka malucha? Czemu trzeba go wyciszyć przed snem? Sprawdź, jak zorganizować dziecku dzień, by wieczorem zasypiało.
Juz niedlugo bede tego doswiadczac, miejmy nadzieje ze nocki beda przespane chociaz w wiekszosci
my nie zasłąniamy zaluzji w dzien jak spi maly, bo musi zaczac rozrózniać pory dnia
moj maly po kapieli spi super
u nas wietrzenie pokoju i rytuały codziennie te same dają rezultaty i młody spi jak suseł
z córką nie mamy już problemów, od jakiś paru miesięcy przesypia noce bez przebudzenia się, wiec jest ok, syn na razie jest uczony podobnie, wszystko regularnie
cornflakess ja też nie niech wie że dzień to dzień a noc to noc
dziecko najlepiej zęby rozróżniało pory dnia
U nas tylko przez pierwsze 2 tygodnie był problem potem synek już nauczył się odróżniać dzień od nocy.
moj maluch odrazu odroznial dzien od nocy
Mi też trafiły sie egzemplarze szybko odróżniające dzień od nocy.
U nas na razie ciężko powiedzieć czy córeczka odróżnia noc od dnia. Ma dopiero 10 dni. I śpi nieustannie z przerwami na karmienie
ach super czasy kiedy mój tak spał już zapomniałam;x
u nas z tym tez problemu nie bylo chyba juz po 4 miesiacach corka cale noce przesypiala
my po masazu dobrze spimy
Moje dzieciaki maja takie łaskotki, że po masażu są jeszcze bardziej rozbrykane.
masaż może być dobry do wspólnego poznania się i zbliżenia, a na pewno zależy jak masujemy, bo jak widzimy, że masując nóżki dziecko bryka to będzie trzeba unikać tego wieczorem
wygodne ubranie jest bardzo ważne bo maluch będzie się denerwował jak go będzie jakaś metka, napki na plecach, czy po prostu zwinięte ubranko, ugniatać
u nas najlepszym sposobem na dobry sen jest kąpiel
U nas wszystko było mniej wiecej o tych samych porach i dziecko spało mi bardzo spokojnie.