Cukrzyca ciążowa a poród. Dieta i objawy cukrzycy ciężarnych

Na szczęście mnie nie dopadła ale też nie mieszczę się w grupie ryzyka.

Ja na szczęście nie miałam problemów z cukrem. Wypicie tej mikstury nie sprawiło mi żadnego problemu. Najgorsze w całym zabiegu jest to że w sumie masz pobieraną krew trzy razy i to że cały zabieg trwa 2 godziny. Uważam, że jest to bardzo potrzebne badanie a nie jest aż tak straszne jak to czasem opowiadają znajome. :smiley:

u mnie tez obeszlo sie bez cukrzycy na szczescie…

Mnie tez ominela, robilam badanie 2 tyg temu i jets ok :slight_smile:

Witam, ja się dowiedziałam w pt, że mam cukrzyce ciążową ( cukier wieczorem zazwyczaj ok 200) :(. Od razu dostałam insulinę. Jednak lekarz nie wyjaśnił mi jak mam to robić, a w aptece nie sprzedaje sie do kompletu PEN-a.
Teraz musze wybrac się do Przychodni Diabetologicznej…a są kolejki nawet prywatnie. NIe wiem co mam robić, bo mija nam już 30 tydzień, mam nadzieje że dzidziusiowi nic się nie stanie ( wage ma w normie).
Mam nadzieję, że wszystko sie ułozy.
Dzieki za fajny artykuł, bardzo pomocny :slight_smile:
Pozdrawiam

Idąc na to badanie trochę się obawiałam, bo w sumie jestem w grupie ryzyka a do tego te opowieści o mdłościach po wypiciu glukozy… Na szczęście obyło się bez problemów. Sam napój nie był taki zły (ja w ogóle lubię słodkości, więc może dlatego), na 2 godziny siedzenia zabrałam książkę i zleciało ładnie. Nie miałam żadnych sensacji a wynik cukru - w normie. Cieszę się!

Mnie na szczęście nie dopadła cukrzuca

ja też nie miałam z tym problemów

ja nie mialam jej choc duzo slodyczy jadlam

na szczescie mni tez ominela cukrzyca w ciazy:)

ten test jest nieprzyjemny

jak naraze nie mam problemo chociaz jem sporo slodyczy:)

w pierwszej ciąży nie miałam, a teraz nie robiłam jeszcze badań

ja na szczęście nie miałam ale warto często badać

cukrzycy nie miałam

W ciąży nie miałam cukrzycy.

Oj to “pyszne” badanie znów przede mną

kuzynka moja miała cukrzyce i musiała pilnować i skrupulatnie analizować co je

chyba nie ma co się cieszyć, w jednej ciąży się nie miało a można mieć ją w drugiej :confused:

to badanie było dla mnie jedno z gorszych