Czesc dziewczyny

Mam pytanie a mianowicie zrobiłam test 2 dni przed okresem co myślicie o tym ? Czy tylko ja widzę ta słaba kreseczkę 

Zrób test beta HCG i będziesz wiedziała.

Nie widzę tu zdjęcia. 

Przy pierwszej udanej ciąży też zrobilam test jakoś 2 dni przed terminem bo wtedy wszystko kontrolowałam i brałam leki regulujące cykle a tym samym podtrzymujące ewentualną ciążę. 

Ja również proponuję iść na badanie bhcg i przy okazji również progesteron zbadać i będzie pewność:)

A, bo tu zdjęcie miało być XD Właśnie się zastanawiałam o co chodzi, że skąd ja mam wiedzieć, czy jest kreska, czy nie :D

Test z krwi jest o wiele czulszy, niż test z moczu, więc jeżeli test ciążowy z moczu wyszedł pozytywny, to z krwi wyjdzie tym bardziej. Dlatego lepiej już zacząć się traktować jak osobę w ciąży i potwierdzić wynik badaniem krwi.:)

No niestety nie ma zdjęcia. Ale ja robiłam jakoś tydzien przed planowana miesiączka test i wyszła bladziutka kresa ta 2 potem w dzień miesiączki i była już wyrazniejsza

Albo beta albo poczekaj aż test będzie miarodajny 

Najlepsze rozwiazanie beta 

Najlepiej beta hcg, a w dalszej kolejności ginekolog

Tak jak mówią dziewczyny najlepiej zrobić badanie z krwi beta HCG. Ja testow ciazowych narobiłam się bardzo dużo czasami mi się wydawało że są kreski dwie tylko nie potrzebny stres. 

Albo badanie z krwi albo troszke cierpliwosci i powtorxyc test za kilka dni. Wtedy moze wynik bedzie wyrazny

Lepiej zrobić betę HCG będzie dokładniejsza informacja

No dokładnie czasem jak się bardzo chce mieć dziecko to nawet jak nie bd tej kreski to będziemy patrzeć i jej szukać na dole. Także lepiej się upewnić na 100%

Czasem ta kreska doszukana, bardzo blada to własnie To nie raz są takie przypadki

ja już bym chciała bardzo drugiego dzidziusia, a coś nie wychodzi

Czasami w najlepszym lekarstwem jest kiedy się odpuści bo takie ciągłe myśli i zadręczanie się mi nie pomaga

Czasami w najlepszym lekarstwem jest kiedy się odpuści bo takie ciągłe myśli i zadręczanie się mi nie pomaga

Miska a ile ma pierwsze dziecko? 

Ja pamiętam jak zaczęliśmy się starać o drugie dziecko w 2020 r i testów ciazowych miałam mnóstwo co chwile test itd no i się udało później strata jedna, druga, trzecia odpuściłam robiłam mnóstwo badań. Zaszłam w ciążę jak już przestałam myśleć tak natarczywie, nie robiłam testów, czułam że jestem, zrobiło mi się nie dobrze podczas spaceru i intuicyjnie zrobiłam test ciążowy, później betę takiego wysokiego wyniku nie mialam dawno. Teraz zacznę 31 Tc nie ma co się nakręcać z mojego doświadczenia nie wyszło za dobrze. 

No i wlansie jestes doskonalym przykladem ns to ze warto odpuścić bo wbrew pozorom w glowie tez duzo sie dzieje. 

Niestety tak jest.

Pati ja tak za 1 razem miałam. Co prawda starania trwały 9 miesięcy, dla mnie to była wieczność ale wiem, że dla wielu par to nic w porównaniu do ich przejść. W międzyczasie było 1 poronienie. Testów też się narobiłam... aż w końcu się udało.

Przy planowaniu drugiego uznaliśmy, że trzeba się zacząć starać od razu jak podjęliśmy decyzję bo niewiadomo ile znów czasu minie zanim się uda. A tu pyk w drugim cyklu wyszlo, bez żadnych problemów. I różnica między dziećmi to 2 lata.

Po moich doświadczeniach jeszcze zawsze proponuję znajomym badać przyrost bhcg żeby móc ewentualnie szybko reagować. 

A to fakt slyszalam że stres nerwy parcie w tym kierunku nie pomaga w tym by zajść w ciaze