Patka mój też miał często czkawkę w ciąży jak byłam teraz też ma ale trochę rzadziej niż w ciąży
U nas też często była w ciąży i po też często ale na początku później już praktycznie nie ma rzadko kiedy obecnie ma czkawke
Dziewczyny czkawka w brzuchu jest czymś zupełnie normalnym w tym czasie dziecko ćwiczy przeponę.
Jak się dziecko urodzi to czkawka nie jest dla niego męcząca i mu nie przeszkadza.
Ooo też pamietam, ze moje dzieci miały ciągle czkawke w brzuszku. Mąż sie ze mna spieral, ze to nie czkawka…
Ja się śmieję z mojego bo po mleku czasami coś tam ostro gada po swojemu i czasami tak się zdenerwuje mówię "gie gie " tak jakby szybko chciał coś gadać i nagle przychodzi czkawka. Ale stosunkowo ma ich mniej niż w ciąży . W pierwszych tygodniach życia miał sporo teraz sporadycznie .
Kasia to właśnie też słyszałam i mój czasami mówi ale on biedny się meczy to mówię to weź tatuś brzuszek pokazuj hahaha i mały się uspokaja przy okazji
To zupełnie naturalne działanie dziecka m choć są osoby, które tego nie czują. Ale o tym, że świadczy to o tym, że dziecko będzie lakomczuchem to nie słyszałam
Ojjj mój mały czkal co wieczór… To był jego codzienny rytual
U nas też czssto czkawke było czuć
Będąc w ciąży też czułam czkawki:) Jakie to fajne uczucie. Zdarzały się często. Ja również słyszałam, że powstają one, gdy dziecko napije się za dużo płynów owodniowych.
Moja mała też często czkawkowała no i się sprawdziło: ma duży apetyt
Mój tylko raz czkał, przynajmniej raz słyszałam, więc mozliwe że będzie niejadkiem po mamusi.
Moje dziewczyny często maja czkawkę . Chociaż myśle ze to stereotyp z tym czy będzie jadło dużo czy mało , ale się okaze
Marta mój syn miał czkawke po kilka razy dziennie i nie był ani nie jadkiem ale dużo też nie jadł przez jakiś czas po porodzie miał jeszcze czkawki ale teraz ma raz na jakiś czas z tym że teraz je więcej niż powinien
Rena to mit że jak dużo czkawek to je dużo bez problemu A jak nie ma to niejadek więc tym się nie sugeruj
Ja o tym nie słyszałam, tutaj to przeczytałam. Tak myślę, że to raczej mit.
Dzieci są różne i różny mają apetyt to nie zależy od czkawek i innych takich stereotypów które są mitami
Każde dziecko ma inny apetyt i inaczej się rozwija
Moja miała w brzuchu czkawkę dość często. Na początku mieliśmy problemy z nie przybieraniem na wadze. Ale kiedy się unormowało to ma bardzo dobry apetyt. Je wszystko co dam. Ma 6 miesięcy a zjada na raz cały słoiczek Bobovita 200g albo kleiku ryżowego też 200g
Aneczka super, że córeczka ma apetyt . Polecam kaszki helpy , holle i teraz akurat sezon na owoce więc mozna coś samemu przygotować .
Ja sama robię słoiczki i kaszki nie kupuje gotowych już