Czkawka u noworodka

Hej Mamusie, nasza mała ma codziennie kilka razy czkawkę. Czy da się na to jakoś zaradzić? Czkawka pojawia się o różnych porach, np po karmieniu, po przebieraniu, po jakimś płaczu. Pytałam Położnej i powiedziała, że jak się zaczyna to żeby dać do łóżeczka na bok i czekać. A może Wy macie inne pomysły? 

Paulina musisz przyuważyć w jakich okolicznościach małą łapie czkawka. U nas było tak, że jak mała się zesikała w pampersa czy było jej zimno to wtedy łapała ją czkawka. 

U nas też tak często było. Rzeczywiście pprawdz czy to nie jest wynik zimna. U nas najczęściej po kąpieli właśnie 

U nas zazwyczaj ją bierze po zmianie pieluchy.. z tego co tak na szybko myślę, ale wezmę sobie to pod uwagę i będę sprawdzać wasze sugestie

Słyszałam ,że jest tak ,że z zimna ta czkawka jak piszą dziewczyny :) U mnie często w brzuchu córka miała :) 

Mój syn miał często tez czkawkę.. zagłębiłam się trochę w temat i właśnie powodem było miedzy innym zimno, mokra pieluszka czy zbyt łapczywe przyjmowanie pokarmu..

Mój miał non stop , od położnej się dowiedziałam ze to normalne i nawet takiemu bobasowi nie przeszkadza :)

U nas też czkawka na samym początku była dosyć często przy przebieraniu albo po kąpieli. Po pewnym czasie sama ustąpiła. Ale położna powiedziała że czkawka jest normalna i to nic złego 

U dzieci sama przechodziłam i nic nie robiłam.

U nas tez położna mówiła , ze to normalne i ze dziecku to nie przeszkadza. Troche mnie to dziwiło, bo ja się bardzo mecze jak mam czkawkę ;)

podobno czkawkę najlepiej zapić 

Nie zaszkodzi na pewno dać się napić ;) sami pijemy chyba jak mamy czkawkę :)

Póki co nie wyłapałam powodu czkawki, znalazłam sposób na nią- biorę mała na ręce i tak mocniej tulę. Po chwili przechodzi 

Ja znów czytałam że jak dam piers to może się jej ulać lub polecieć nie do żołądka tylko w stronę układu oddechowego i zacznie się krztusić więc chyba na razie zostanę przy opcji tulenia  :)

Ja czytałam, że metody dorosłych wcale nie działają na dzieci:d

Straszyć raczej nie można;) co najwyżej dać mleka napić się;)

ten sposób na czkawkę muszę wypróbwać...

Przy karmieniu trzeba uważać i brać w trakcie na odbicie ;) 

Całe szczęście syn miał czkawkę może z 2 max 3 razy ;) pierwszy syn za to miał często  ;)

Femka zazdroszczę, u nas jest nadal, ale już nie tak intensywnie jak bylo na początku  ;) 

Może za szybko pije hm.. od czegoś musi ona powstawać... Oj ja nie lubię kiedyś dzieci mają czkawke