Jeżeli czujesz że coś dziwnego dzieje się z Twoim organizmem zrób test ciążowy. Jeżeli te krwawienie, które bierzesz za okres jednak nie było okresem a związane było np. zagnieżdżaniem zarodka to powinien już wyjść pozytywny. Czytałam że tak się czasami dzieje, że kobiety błędnie myślą że to okres.
A jeżeli masz objawy które Cię niepokoją to najbezpieczniej iść do ginekologa. Skoro jest coś dziwnego, niepokojącego niech sprawdzi czy to stres czy coś innego, może zleci jakieś badania hormonów.
Cześć dziewczyny, myślałam, że jestem w ciąży, chciałam zrobić test, ale dostałam okres. Czułam się inaczej jakies 7 dni przed, miałam wzdęcia, byłam senna i rozdrażniona, bardzo miałam tkliwe i nabrzmiałe piersi, bobolewalo mnie podbrzusze i jajnik. Jednak bo krwawieniu nadal mam nabrzmiałe piersi, rano mam mdłości, ale nie wymiotuje. Brzuch jakbym miała ciągle wydęty... Naczytałam się o kobietach które miały okres będąc w ciąży i, że lekarze mówią że są takie przypadki.
Też uważam, że mimo wszystko zrobić test i udać się do lekarza. Okres w ciąży jest możliwy nawet przez pierwszych kilka miesięcy więc jeśli coś Cię niepokoi warto to sprawdzić
jeśli plamienie było niewielkie inne niż do tej pory to myslę ze moze jest szansa, jeśłi źle sie czujesz to mozesz zrobic test albo poprostu udac sie do ginekologa zawsze moze wykonac badania + cytologie nigdy taka wizyta nie zaszkodzi w gabinecie nawet jeśli nie potwierdzi sie ciaża.
Jeśli czułaś się inaczej to ja bym zrobiła test. U mnie właśnie to były pierwsze objawy, zmęczenie i właśnie czułam się jakoś inaczej. Krwawienia nie miałam no ale podobno w tak wcześniej ciąży mogą być plamienia przypominające okres.
Możesz zrobić test tak jak piszą dziewczyny chociaż ja zrobiłabym badanie beta z krwi, które daje najjaśniejszy obraz. Moim zadaniem powinnaś obowiązkowo iść na wizytę do ginekologa bo jeżeli nie ciąża to warto zbadać czy nie dzieję się coś innego.
Mam koleżankę, która będąc w ciąży miała miesiączkę przez pierwsze trzy miesiące - jak potem stwierdziła, jednak różnił się od normalnej miesiączki chociaż wtedy wogole nie kojarzyła tego z ciążą.
Dokladnie tak jak dziewczyny piszą. Test zrobiła gm od ręki, później wybrałabym się na badanie beta. Zgadzam się również że powinnaś skonsultować to z ginekologiem, bo jeśli to ciaza to sprawa jasna, jeśli jednak nie to trzeba szukać przyczyny tego samopoczucia.
No test kosztuje grosze a już daje nam jakieś wyjaśnienie sytuacji poza tym lekarz np nie raz na wczesnym etapie przy pierwszej wizycie po tym jak test będzie pozytywny wymaga badania beta HCG w celu potwierdzenia:) tak było w moim przypadku najpierw mi kazał zrobić bete dopiero później się zarejestrować na wizytę
Mamalaury a ja w zadnej nie musiałam wykonywac takiego testu;) w pierwszej było bicie już seruduszka w drugiej było widać ze jest ciaza ale badań z bety nie kazał robić
U mnie było za wcześnie bo lekarz od razu pytał mnie o termin poprzedniej miesiączki i stwierdził że nawet jak przyjadę to nic nie będzie jeszcze widać
Moze zalezy od sprzetu abo od lekarza;) ja w pierwszej ciaży słyszałam zę mam przyjsc za 2 tygodnie byłam w niespełna 6 i juz było serduszko widać;) a w pierwszej byłam mega szybko bo coś około 5 tygodnia;) i też badań nie robiłam;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.