Czy dzieci potrzebują nudy?

No ja bym się bała bo w nim jest ciepła woda. Gorące źródła też odpadały.

Dokładnie. Ponadto jacuzzi na bąbelki i oczywiście zależy jeszcze jak je ustawisz ale jest ryzyko odklejenia łożyska. Ja jestem przewrażliwiona, ale ja się wychowuję w środowisku lekarskim mama anestezjolog jej najlepsza przyjaciółka ginekolog, to za dużo się nasłuchałam

Tak tak dokładnie dlatego @asiam1 pisala że siedziała w ciąży w wyłączonym jacuzzi. Rodzice kilka lat temu mieli jacuzzi ale takie dmuchane i niestety nie miałam okazji skorzystać bo bardzo szybko się zepsuło ;( Jak byłam w ciąży to bardzo żałowałam że nie mamy niczego pod domem w czym można się ochłodzić, a za płotem sąsiedzi praktycznie cały czas kąpali się w basenie :see_no_evil:

Ja mam jacuzzi dmuchane na tarasie i siedziałam w nim w ciązy ale bez bombelkow i z obnizoną temperaturą :face_with_hand_over_mouth: także zamiast jacuzzi to w tamtym sezonie był basen :sweat_smile:

2 polubienia

Mnie tak korci kupić taki basen ogrodowy bo starsza wariuje, a trochę zieleni mamy, ale boję się aby mężowi w pracy nie przeszkadzać

Mnie też bardzo korci taki basen ale synek jeszcze jest za mały żeby miał z niego frajdę :see_no_evil: chyba poczekamy jeszcze rok i lepiej rozplanujemy co w którym miejscu będzie na ogródku. A totalnie nie pomyślałabym o tym żeby mężowi nie przeszkadzać w pracy :joy:

Mój akurat pracuje z domu bardzo często, a właśnie mamy nasze biura właśnie przy części ogrodowej gdzie najlepiej wystawić basen

Ja też bym chciała basen ale nie mam ogrodu. Jak bym kiedyś go miała to bym chciała taki wysoki i duży co się po schodach wchodzi …. Ale pewnie czyszczenie tego i dbanie o to to nie lada problem

Moje marzenie mieć takie jacuzzi na podwórku :face_with_hand_over_mouth:

Siedzialam w wylaczonym jacuzzi , ale jest po prostu mniejsze niz basen i zawsze woda szybciej sie nagrzewala od slonca w ciagu dnia :blush:
My juz mamy baseny dla malej , jeden taki zupelnie malusi a drugi taki z bajerami . Ten drugi udalo sie wyrwac na posezonowej wyprzedaży za grosze dlatego kupilismy :sweat_smile:

1 polubienie

Wiesz co korcił mnie tak ja później zdałam sobie z tego sprawę że i czyszczenie tego a później przechowywanie może być nie lada wyzwaniem,
a tak zwykły dmuchany trochę większy tak żeby we dwie się pomieściły.
Oraz jeszcze mały właśnie z jakoś pseudo zjeżdżalnią podobnym stylu

https://allegro.pl/oferta/basen-dmuchany-okragly-playtive-205-x-183-cm-17558384251

W zeszłe wakacje jak pojechaliśmy do pensjonatu widziałam jeszcze taką dużą zjeżdżalnię

https://allegro.pl/oferta/wodny-plac-zabaw-dla-dzieci-dmuchany-duzy-basen-zjezdzalnia-scianka-bestway-17501394984

Ale szczerze mam wątpliwości czy nawet by dziewczynki korzystały. Bo to jednak nie to samo jak gdzieś pojedziesz na jakieś baseny.
A też przydałoby się mieć jakąś porządny filtr itp.

O to chodzi , pilnowanie i dbanie o to a przecież nasza strefa klimatyczna jest taka że stosunkowo rzadko się z tego jednak korzysta

1 polubienie

Ja jeszcze boję się o koty bo non stop po naszym ogrodzie chodzą koty sąsiadów i obawiam się że zaraz to będzie rozwalone przez zwierzaki.

A nikt nie będzie poczuwał się do kosztów jak zniszczą

1 polubienie

Super sie spraqdzaja pokrywy na basen/jacuzzi
U mnie zdaja egzamin .
Nie wiem czy mala bedzie chciala korzystac , ale by rok w rok korzystamy :smiling_face_with_three_hearts:

W zeszłym roku ze starszą poszliśmy do jej koleżanki z przedszkola. Jej rodzice wystawili basen i wariowały dziewczyny równo. Ponadto jeszcze mieli taki mniejszy basenik dla młodszej córek gdzie tamta też się pluskała a dziewczynki korzystały jeszcze z tej zjeżdżalni. Dlatego powiem szczerze że mnie kusi coś takiego na ten rok

1 polubienie

Wydaje mi sie , ze jak masz 2 cory to beda chciały sie bawic jednak razem . Ja za dzieciaka marzylam o tym zeby miec basen , ale mieszkalam w bloku i niestety nie bylo szans . Za to babcia miala ogrodek dzialkowy i tam swirowalam z bratem .
Moi sasiedzi tez maja koty i nie niszcza nam nic . Czasem znajdzie sje jakas dwójeczke , ale my tez mamy psy wiec jakos bardzo nam to nie przeszkadza. Bardziej bartwie sie , jak postawimy piaskownice , wtedy juz koniecznie musi byc z pokrywą

1 polubienie

Moja teściowa ma dwa baseny dla maluchów takie dmuchane i z nich będziemy w lecie korzystać.

Znowu w rodzinie mają taki wielki basen z drabina i wygląda imponująca i nawet można w nim opływać ale w naszym klimacie to za dużo takich dni nie ma a pewnie rozkładanie jego i składanie i utrzymanie czystości to dużo zachodu już nie mówiąc o kosztach wypełnienia. Ale jak dzieciaki się w nim kąpały to jest super i nawet można pływać :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

Ja też się bałam wchodzić do jacuzzi za to moja znajoma często wchodziła i nic jej nie bylo

Wiesz jednym nic nie będzie, co nie zmienia faktu że jest duże ryzyko odklejenia łożyska i warto o tym mówić

Nie no w ciąży trzeba jedną uważać i wszystko z lekarzem konsultować bo nie ma żartów