Czy dzieci potrzebują nudy?

Super że tak nauczyłaś. To ważne żeby o tym pamiętać a wiadomo że panie w przedszkolu też mają trochę na głowie to pewnie im łatwiej jak synek przyjdzie i przypomni się

1 polubienie

Lepiej jednak chronić głowę bo to różnie z tym

1 polubienie

Ale właśnie to jest bardzo ważne aby wyrobić w dziecku systematyczność

Tak dokladnie. Pozniej to juz odruchowo idzie 🩷

Ja w ogóle nie mogę wyjść z podziwu jak maluch są bystre i jak szybko łapią różne rzeczy :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Oj to prawda :star_struck: nam wydaje się że coś może być trudne, a okazuje się że albo jakoś instynktownie niektóre rzeczy po prostu im tak łatwo przychodzą, a inne wystarczy raz czy dwa pokazać i już samodzielnie ogarniają :star_struck: bystrzaki :heart_eyes::baby:t2:

No ja byłam w szoku jak synek wczoraj robił „akuku” z kocykiem. Nakrywał sobie twarz kocem i odsłaniał i od razu zacieszal do nas. Mąż 2 dni temu mu pokazał tak 2-3razy jak się bawili i zapamiętał. A mi się wydaje że takie 5 miesięczne dziecko jeszcze mało kuma, przecież to taki maluszek który dopiero co był w brzuchu :slight_smile:
Ale ogólnie to super że synek ogarnia odkrycie twarzy, bardzo przydatna umiejętność

1 polubienie

Oo jestem w teamie z twoją mamą. Też tak mogę ale na wodzie czuć to inaczej. Tak leżeć plackiem na kocu bym nie mogła

To mój ostatnio ma głupawkę i biega po obwodzie ludzka i się śmieje w niebogłosy. Już się nauczył wciskać przyciski w zabawkach które grają a najbardziej kocham jak włącza ulubioną melodię i się giba jakby tańczył

Dużo osób mówi że tęskni za okresem noworodkowym u dziecka bo tylko je i śpi i jest takie przytulaśne. Ja właśnie najbardziej lubię tak od 4 miesiąca jak bardziej trzyma główkę jest takie pocieszne i szybko się uczy czegoś

Teski bo za parę lat się nie pamięta :sweat_smile::rofl:

Ja uwielbiam wode , mogle plywac , albo ogolnie tylko siedziec w basenie , jacuzzi , jeziorze naprawde dlugomi godzinami , ale wlasnie pelne slonce mnie przegania .
Pos koniec ciazy siedzialam w wylaczonym jacuzzi po godzinie 22 :rofl:

Wejście do basenu po godzinie 22 w lecie to najlepsze co może być. Chłodno a woda ciepła oooo jak mi tego brakuje

To ja nie przepadam za kąpielami w basenie. We własnej wannie z pachnącym płynem to co innego :rofl: Na basenie jest zawsze dużo ludzi i jest zimno …. Poza tym mi się wydaje że tam jest niehigieniczne. ……ale to też chyba w mojej głowie

Ja zawsze uwielbiałam się kąpać w basenach, jeziorach, morzach itd a teraz jeziora mnie brzydzą, jeszcze basen to spoko bo wleją chlor i jest trochę higienicznie, a znowu nad morzem teraz się boję jakiś ryb, meduz itp

@AnetteSo ja nie mogłam się doczekać aż synek będzie miał conajmniej 3 miesiące, okres noworodkowy był dla mnie bardzo trudny, bo synek miał problemy brzuszkowe, dużo płakał, musiałam go ciągle nosić i dosłownie płakałam z bezsilności bo nie wiedziałam co mu jest i jak mogę mu pomóc

1 polubienie

Ja mówię o basenie jedynie. Morze, ocena czy jezioro to zupełnie co innego i takie kąpiele uwielbiam zwłaszcza jak jest pięknie o mogę się opalać :laughing:

Ja też się lubię moczyć w wodzie na basenie z na materacu, a leżenie plackiem na słońcu to tak na max 15 min i myślę że już minęła godzina :sweat_smile: no chyba że w Grecji nad basenem ale tak to tylko za czasów nowożeńców :face_holding_back_tears: do otwartych wód mam podejście takie że wolę wskoczyć na głęboką wodę i popływać niż dotykać mulastego dna :woozy_face:

Mi zleciały te 3 miesiące, bliźniaki już dużo się uśmiechają, gugają i piszczą. A jak u was grudniowe/styczniowe mamy jakieś aktywności już wychodzą dzieciom? Bo się naczytałam o obrotach w 3/4 miesiącu ale i mnie na razie pedałują :sweat_smile: główki trzymają ale jeszcze niestabilnie jak trzymam ich na rękach to asekuruje. Pamiętam że moja pierwsza córka trzymała w takim wieku głowie ale miała wzmożone napięcie.

1 polubienie

Dokladnie ! A jeszcze jak lekko kropi to juz w ogole . Chociaz w tym roku nie moge sie doczekac zeby wlaczyc grzanie wody i siedziec w nocy w jacuzzi , maz bedzie z mala siedziec :sweat_smile:

1 polubienie

Ja kiedyś strasznie lubiłam leżeć plackiem i się opalać z każdej strony.

Teraz już tak nie mam lubię nad woda spędzać aktywnie czas czyli albo spacerować, albo rowerek wodny, albo kajak, albo windsurfing…. Włażę tym roku mnie kusi SUP.

Już jakoś tak nie daję rady z wiekiem na tym ukropie leżeć plackiem no chyba że jest wiatr i jestem gdzieś za granicą to tego sie nie czuje.

A nie bałaś się? Jednak jacuzzi nie jest wskazane w ciąży