Ja już część kupiłam na mikołaja. Na święta kupuję tylko rodzicom i jakieś drobiazgi dla nas. Chociaż córka woli pieniądze bo zbiera na nowy telefon a mały jest mały więc i tak nie wie co do czego poza tym dostanie też od rodziców prezenty.
Drogie mamy, jak Wam idą przygotowania do świąt? Prezenty dla dzieci już kupione? Przy okazji Black Friday informujemy, że aktualnie nasze produkty możecie kupić z rabatem nawet do -60%! :)
tak ja już większość prezentów mam za sobą, wszystko pochowane :)
My w sumie w tym roku część prezentów chcemy wykonać własnoręcznie. Dla dziadków albumy ze zdjęciami i wieńce świąteczne na drzwi, które otrzymają już wcześniej. Pomysły na prezenty już są, czekamy na promocję jakies
Mamy kupione ! Chociaż z każda promocja coś dokupuje . Czekamy na święta
My już mamy kupione, nigdy nie lubię czekać na ostatnią chwilę i wolę być przygotowana wcześniej.
Na Mikołaja córce już kupiłam i domowilam lale :)
A tak to nie kupuje nic nikomu , na święta dołóżmy się do jedzonka wigilijnego,swiatecznego i to będzie jak co roku okej , będziemy u teściów.
Na Mikołajki prezenty są. Robimy rodzinnie Mikołaja więc pod choinkę już nie kupujemy prezentów.
My dla synów mamy juz prezenty. Z siostrą jako chrzestni naszych dzieci zgadalismy się że sobie nie robimy , jedynie ja jeszcze mam chrześniaka lat 9 i on nie wiem co by chciał , długo było że auto na pilota ale potem zmienił zdanie że nie wie co więc pewnie dostanie pieniądze bo w tych czasach kupić coś dzieciom to naprawdę ciężko.;/
Cześć! 😊
Przygotowania do Świąt u nas idą pełną parą, ale muszę przyznać, że jak co roku jest to trochę wyścig z czasem! 🎄✨ W tym roku postawiłam na planowanie z wyprzedzeniem, bo zbliżający się termin porodu (to już za chwilę!) trochę komplikuje sprawy, więc chciałam mieć wszystko gotowe wcześniej.
Jeśli chodzi o prezenty dla dzieci, to mam już prawie wszystko, ale zawsze na końcu zostają drobiazgi, które ciągle zmieniają się w miarę jak trafiam na nowe pomysły. 😅 W tym roku stawiam na zabawki edukacyjne, które rozweselą maluchy, ale jednocześnie będą stymulować ich rozwój. Dla starszego dziecka mamy kilka książek i zestaw kreatywny do malowania, a dla młodszej – coś bardziej sensorycznego, np. grzechotki, układanki czy pluszaki, które wspierają rozwój dotykowy.
Zakupy prezentowe udało się zorganizować głównie online, co jest dużym ułatwieniem, bo nie muszę biegać po sklepach. Do tego dochodzi jeszcze planowanie dekoracji domu, porządki i przygotowanie świątecznego jedzenia. Chociaż mam już kilka rzeczy przygotowanych, to wiadomo – zawsze zostają te „ostatnie szlify”, które robię na kilka dni przed Świętami. 😄
u nas jest duża rodzina mamy dużo chrześniaków więc troch prezentów troszkę potrzeba
Mój Kacpi dostanie (a raczej dostal) jeden prezent- auto duże na pilota. Korzystając z okazji że pogoda była jeszcze w miarę tata już wziął go na przejażdżkę. Mega zadowolony. Poprosiliśmy rodzinkę żeby nie kupowali zabawek tylko się dołożyli. Także fajnie :) tym bardziej że chwilę temu był roczek i trochę zabawek przybyło.
Ogólnie zawsze pytamy dzieciaki co chcą. Oczywiście te które już są w stanie Nam powiedzieć. I jestem mile zaskoczona bo padło na pare książek w tym roku:)
Mama Wojtusia Ekstra! :)
Annnna Fantastycznie, takie własnoręcznie wykonane prezenty są bardzo wyjątkowe :)
AnnaMaria Super, że jesteś już przygotowana do świąt! :)
Jeszcze nie :( w tym roku jakoś wyjątkowo nie mam jeszcze prezentów. Z mężem pewnie na prezent podarujemy sobie coś do wyposażenia domu gdyż niedługo przeprowadzka
Karolina16 Ekstra prezent i najważniejsze, że synek jest zadowolony! :)
Dokładnie:)
Ja też wolę jeden duży prezent a nie duO pierdół walających się po pokoju
Ja będąc w ciąży mówiłam (przerażona ilością zabawek u dzieci z rodziny meza), że moje dziecko aż tyle ich nie będzie miało. No cóż... po roku się dużo nazbierało. Tu prezent. Tam prezent i pokój zawalony. Ale tak to chyba już jest :)