Julijanka to przykre ale też mam taką znajomą… Paliła jak smok w ciąży i podczas kp a teraz dziecko wiecznie chore i wymusza na lekarzach antybiotyki z katarem czy byle jaką chorobą nie zważając na to że nie zawsze antybiotyk jest konieczny…A gdy lekarz już da ten antybiotyk to widac że jest mimo wszystko zadowolona że dziecko go bierz ebo może się poużalac jakie jej ddziecko cięzko chore i jak ona bardzo cierpi razem z tym dzieckiem… nie jestem za tym żeby ze wszystkim biec do lekarza…
Lekarze często zlecają badanie moczu gdy nie do końca wiadomo co dolega maluszkowi, bo faktycznie ZUM rozwija się podstępnie.
oby nas to nie dotyczyło
kolezanka jak byla w ciazy to czesto miala zum, niestety jej corka tez czesto ma
bardzo ciekawe informacje nigdy o tym nie słyszałam
lepiej na wszelki iść do lekarza
U nas nigdy maly na to nie zachorowal
u nas sie nie zdarzyło, ja tez nigdy nie mialam
nie słyszałam o tym, dobrze wiedzieć
łatwo to sprawdzic, badanie jest tanie na własną rękę mozna zrobic
u nas narazie nie było potrzebay sprawdzac
Ja miałam zapalenie dróg moczowych w wieku przedszkolnym. Trafiłam pod kroplówkę, dostałam leki i przeszło
u nas póki co nie ma takich ciężkich dolegliwości
warto dość często kontrolować mocz w szczególności u dziewczynek u których cewka moczowa jest krótka
dobrze że można zbadać w każdej chwili
od tego zapalenia moze byc nadmierne ulewanie
nawet nie mialam pojecia o zum , niewazne co mowia inni np ze jestes przewrażliwiona matka , wazne zeby z dzieckiem bylo wszystko w porządku
ciężko właśnie stwierdzić czy takie coś od ząbków czy zapalenie ukąłdo moczowego. Musi byćnaprawdę dobry pediatra żeby mogl to stwierdzic
mój synek ma zapalenie układu moczowego ale to dlatego ze ma rozszeżone kanaliki w nerce i to często się łoczy, ale na szczęście jest to wykryte jak sie urodził więc szybciej będzie wyleczone
po to sa lekarze aby odpowiadac na pytania i badac nasze dzieci, matka zna dobrze swoje dziecko i wie kiedy jest cos nie tak