Figa też fajny sposób na powiększenie sobie roboczego blatu
ja mam ogromny blat ale nie uzywam :)
No jak jest kuchnia ze skosami to każda powierzchnia jest przydatna na pewno ☺
Nati nie tylko jak ma skosy. Tak też może być mała.kucnia na rzecz innych pomieszczeń. Wtedy też taki blat sprawdza się
Aneczka no tak masz rację
nati dokładnie...dlatego mam tez zabudowany okap a nad nim mam półke na akcesoria do expresu zmywarki ,mycia....a nad lodówą mam szafke i tam mam leki i drobny sprzet...jakos musiaąłm sie pomiescic
DoNiWe też mam szafkę nad lodówka i okapem
Ja tez mam ale z niej nie korzystam bo tam nie sięgam haha
Aneczka dobra rzecz z tych szafek
Klaudia ja do szafki nad lodówką.tez nie sięgam dlatego tam trzymam rzeczy które używam najmniej
DoNiWe ja też mam okap zabudowany i dodatkowa szafkę nad nim ☺
DoNIWe dokładnie. Ja pochowałam.pudelka jednorazowe jakieś ktore rzadziej używam. Wiec dla mnie nie problem.
U nas większość blatu zajmuje płyta indukcyjna, zlew, czajnik, podgrzewacz, toster iten wysuwany bardzo się sprawdza, np jako stolnica. Szafki mamy do sufitu, zawsze to więcej do poupychania i mniej rzeczy stoi na zewnątrz.
Figa teraz bardzo dużo osób robi właśnie szafki do sufitu żeby zagospodarowac całą przestrzeń ☺
I to jest fajne rozwiazanie, ale z moimi 160cm to musiala bym miec pod ręką podnóżek jakis :ad
Ja mam niektóre szafki tak wysoko,że na stołek muszę wchodzic by coś zdjąć
Mazią to ja tak samo. Ale dla mnie to nie problem wziąć krzesło i coś wyciągnąć
Aneczka no to nie jest problem jasne. Ja sobie jakoś radziłam nawet bez stając na palcach. Tesciowa niższa jak została sama nie dała rady ściągnąć to odrazu następnym razem ze stołkiem przyjechala �
No my mamy właśnie kuchnię po remoncie i trzeba było tak zrobić szafki, żeby mąż stojąc przy piecu i zlewie nie uderzał w nie głową. Więc tam muszę stawać na palcach, no masakra. Tylko do 2 szafek sięgam bo nad blatem są niżej powieszone. Do reszty i do tych co mamy pod sufit to na krześle, a nawet na te ostatnie półki to tylko na drabinie... Ale przynajmniej miejsce jest :D
Mazia ją w kuchni przy stole mam krzesło więc od razu z niego korzystam jak nje sięgam.
Ja też korzystam z krzesła ale do tych najwyżej to muszę na blat stanąć bo krzesła za niskie.