Czy trzeba dopajac woda przy karmieniu mm

Wydaje mi się że nie ma potrzeby. Ja zaczęłam podawać wodę dopiero podczas rozszerzania diety. Wcześniej tylko mleko, z tym ze u nas było kp

Moja córeczka pije mleko modyfikowane i wszyscy mi mówią że trzeba dopajać dziecko wodą tylko że moja córka nie chce jej w ogóle pić, próbowałam nawet dawac jej herbatkę z kopru włoskiego ale tego też nie chce pić. Dodam że córka ma 2 miesiące. Macie jakieś porady albo sposoby?

Mówi się ze nie powinno się dopajać  takich małych dzieci

Był już taki podobny post sto razy także jakbyś mogła to przeczytaj regulamin :) 

Anulka mi nie chodzi o to czy dopajać tylko o to czy są jakieś sposoby żeby piło, czytanie ze zrozumieniem :)

julia, a kolorowe bidony sie nie sprawdzaja ?

Anoosk nie próbowałam jej dawać z kolorowych butelek, ona ma taką szklaną ale tylko z napisami 

Ja karmiłam mm i nie dopajalam woda. Czy dziecko jest odwodnione? Skóra nie jest elastyczna? Jeżeli wszystko jest w porządku to nie ma potrzeby dopajac. Mleko jest robione jest przecież na wodzie

Nam pediatra kazała dopajać tylko wtedy, kiedy dziecko nie ma apetytu, czyli przyjmuje za mało mleka, a co ta tym idzie również za mało wody. 

Po pierwsze nie ma potzreby dopajać dzieci karmione mm więc nie ma sensu kombinować jak nie chce pić wie co lepsze może dostać- mleko.  Po drugie nie daje sie maluchom herbatki z kopru włoskiego ! estragol zawarty w herbacie koperkowej może działać rakotwórczo 

Mazią dokładnie. Trzeba też uważac co się podaje 

Ja nie dopajałam 

Raczej mleko wystarczy tak uważam ☺

Oczywiście że przy karmieniu mlekiem.trzeba dopajac dziecko szczególnie latem

Moim zdaniem mleko wystarczy nie trzeba dopajać