Czy wasze maluchy?

Ja zauważyłam że przy większym poziomie mocy to tak bardzo długo ciągnie, bo przy tych mniejszych to tak szybciutko ciągnie i koniec.

Ja mam rozkręconą laktację a też używam laktator Neno na średnim albo niskim poziomie bo 2-4. A jest 9 trybów. Jak ostatnio odciągnęłam to ponad 200ml mleka miałam więc byłam usatysfakcjonowana :upside_down_face:

1 polubienie

Hej. Akurat jestem mama 2 dzieci i rodziłam zarówno przez cc jak i naturalnie i wg mnie to po prostu zależy od dzidziusia a nie od tego jak się urodziło synek z cc od razu załapał pierś i nie było problemów a córka - drugie dziecko i poród SN miała problemy ze ssaniem. Na szczęście po wizycie u neurologopedy, fizjoterapeuty i CDL oraz nakładem pracy i ćwiczeń problem się rozwiązał i karmie piersią już 8 miesięcy

Przy małej mocy właśnie więcej tego mleka naleci
@Sandra przy cc niestety laktacja czesto pojawia się trochę później i trzeba ją powoli rozkręcać

Mnie akurat zapalenia omijaja szerokim lukiem poki co , wiec mam chyba ogromne szczescie
@Mamaprzygod taaak :see_no_evil: mi w staniku rossmanowskim wyszedl laktator do gory , tez bylam szczesliwa , bo to w nocy bylo , ze juz koniec a tu dupa , bo tak jak mowisz kałuza z kilku kropel :sweat_smile:

1 polubienie

Tak to prawda lecz każda z nas jest inna i to zależy też dużo jakie jesteśmy. Ja mogę się wypowiedzieć jak to było u mnie. U mnie nie było różnicy która droga pojawił się maluszek na świecie bo pierwszy nawał dostałam w 5 dobie przy pierwszym jak i przy drugim dziecku. Dużo nam poleca również femaltiker i słód jęczmienny ponieważ jest „mlekopędny” na mnie niestety to nie działało. Laktację rozkręciło mi dziecko. Po prostu częste przystawianie i odciąganie (15-20 min - nie dłużej, ponieważ można tym opóźnić wypływ mleka) jak dzidziuś spał a czułam że piersi były pełne zarówno w dzień jak i (najczęściej) w nocy :smiley:

Ja też rozdzielam CC i nawał miałam w pierwszym tygodniu po porodzie. Mały płakał i kazano mi go dokarmiać mm ale najpierw karmiłam piersią a potem dopiero mm i oczywiście stosowałam laktator jak mały rzadziej domagał się piersi.

Pewnie wtedy ci dokarmiałam to jeszcze nie miałam rozkręconej właściwie laktacji ale wtedy o tym w ogóle nie pomyślałam. :smiling_face:

Miałam tak w biustonoszu z rossmanna jak mi się rozciągnął po jakimś czasie, później kupiłam rozmiar mniejszy i było ok (ale musiałam dać przedłużki do biustonosza, bo w pasie był za mały, a w piersiach ok) albo zakładałam sportowe biustonosze i wtedy było ok.
Też mi się tak ze 2 razy zdarzyło ze myślałam że odciągam a jednak nie bo nie trafiłam :joy: więc poziej sprawdzałam w lustrze czy coś się ściągnęło

Ja też obecnie chodzę w sportowych bo mi jest dużo wygodniej w nich chodzić niż nawet tych co są do karmienia :smiling_face:

No tak każda położna to powie że najlepszym lekiem na rozkręcenie laktacji jest częste przystawianie maluszka do piersi :blush:

1 polubienie

Właśnie myślała że tylko u mnie to nie działa , najlepiej też rozkręca mi laktacje mała :blush::blush:

1 polubienie

Pod warunkiem że dobrze przystawiasz :smiling_face: bo to też ma ogromne znaczenie ale tak ciągle
Przystawianie czy ściąganie to jest najważniejsze.

Dokładnie najważniejsze aby często przystawiać dziecko , i laktacje się rozkręci stopniowo.

Ja zaczynam od 2 i później podkręcam, ale max do 5-6 :grinning: i faktycznie miałam kiedyś takie myślenie, że im większy tryb to na pewno jest lepiej i więcej mleka, ale to było złe myślenie :melting_face: no i nie raz miałam sytuacje, że wyciągam laktator a tam tyle co kot napłakał bo mi się przesunął :face_with_peeking_eye:

Ja używam laktatora elektrycznego ale trzeba go trzymać więc zazwyczaj jak widzę że nie leci to zmieniam pozycje. Na 2 lub 3 ładnie mi ściąga o jak ostatnio ściągałam do pełna to miałam ponad 200ml

1 polubienie

Ja ostatnio z Canpol SmartSense miałam 360 ml. Po nocy wiadomo, ale i tak mój rekord.
@Wesola95 ja zazwyczaj na 4 używam. Jak mam jakiś zastój to wtedy po paru minutach zwiększam do 6. Mi się nigdy nie przesunął, ale pary razy go źle założyłam, i zawsze po minucie sprawdzam czy jest mleko :smile:

Ja już teraz też kontroluje co chwilę czy się zbiera :face_with_peeking_eye: zawsze odciągałam na trybie automatycznym, ostatnio puszczam pobudzanie i po 2 min przełączam na odciąganie i wydaje mi się że mam skuteczniejsze sesje :grinning:

Ja próbowałam tak robić, ale nie pamiętalam o przełączeniu tego.

Oooo to piękny wynik :grin: ja wtedy miałam 220 z tego co pamiętam

1 polubienie

A skąd kupujesz sportowe? Polecasz jakieś ? Czy lokalnie kupujesz ?

Ja kupiłam akurat na jakiejś wyprzedaży w Sinsay i super leżą ale dość szybko sie mechaca więc robię tak że kupuje za 6zl ponoszę parę miesięcy wywalam i kupuje nowe :face_with_peeking_eye:

1 polubienie