Ja zauważyłam że przy większym poziomie mocy to tak bardzo długo ciągnie, bo przy tych mniejszych to tak szybciutko ciągnie i koniec.
Ja mam rozkręconą laktację a też używam laktator Neno na średnim albo niskim poziomie bo 2-4. A jest 9 trybów. Jak ostatnio odciągnęłam to ponad 200ml mleka miałam więc byłam usatysfakcjonowana
Hej. Akurat jestem mama 2 dzieci i rodziłam zarówno przez cc jak i naturalnie i wg mnie to po prostu zależy od dzidziusia a nie od tego jak się urodziło synek z cc od razu załapał pierś i nie było problemów a córka - drugie dziecko i poród SN miała problemy ze ssaniem. Na szczęście po wizycie u neurologopedy, fizjoterapeuty i CDL oraz nakładem pracy i ćwiczeń problem się rozwiązał i karmie piersią już 8 miesięcy
Mnie akurat zapalenia omijaja szerokim lukiem poki co , wiec mam chyba ogromne szczescie @Mamaprzygod taaak mi w staniku rossmanowskim wyszedl laktator do gory , tez bylam szczesliwa , bo to w nocy bylo , ze juz koniec a tu dupa , bo tak jak mowisz kałuza z kilku kropel
Tak to prawda lecz każda z nas jest inna i to zależy też dużo jakie jesteśmy. Ja mogę się wypowiedzieć jak to było u mnie. U mnie nie było różnicy która droga pojawił się maluszek na świecie bo pierwszy nawał dostałam w 5 dobie przy pierwszym jak i przy drugim dziecku. Dużo nam poleca również femaltiker i słód jęczmienny ponieważ jest „mlekopędny” na mnie niestety to nie działało. Laktację rozkręciło mi dziecko. Po prostu częste przystawianie i odciąganie (15-20 min - nie dłużej, ponieważ można tym opóźnić wypływ mleka) jak dzidziuś spał a czułam że piersi były pełne zarówno w dzień jak i (najczęściej) w nocy
Ja też rozdzielam CC i nawał miałam w pierwszym tygodniu po porodzie. Mały płakał i kazano mi go dokarmiać mm ale najpierw karmiłam piersią a potem dopiero mm i oczywiście stosowałam laktator jak mały rzadziej domagał się piersi.
Pewnie wtedy ci dokarmiałam to jeszcze nie miałam rozkręconej właściwie laktacji ale wtedy o tym w ogóle nie pomyślałam.
Miałam tak w biustonoszu z rossmanna jak mi się rozciągnął po jakimś czasie, później kupiłam rozmiar mniejszy i było ok (ale musiałam dać przedłużki do biustonosza, bo w pasie był za mały, a w piersiach ok) albo zakładałam sportowe biustonosze i wtedy było ok.
Też mi się tak ze 2 razy zdarzyło ze myślałam że odciągam a jednak nie bo nie trafiłam więc poziej sprawdzałam w lustrze czy coś się ściągnęło
Ja zaczynam od 2 i później podkręcam, ale max do 5-6 i faktycznie miałam kiedyś takie myślenie, że im większy tryb to na pewno jest lepiej i więcej mleka, ale to było złe myślenie no i nie raz miałam sytuacje, że wyciągam laktator a tam tyle co kot napłakał bo mi się przesunął
Ja używam laktatora elektrycznego ale trzeba go trzymać więc zazwyczaj jak widzę że nie leci to zmieniam pozycje. Na 2 lub 3 ładnie mi ściąga o jak ostatnio ściągałam do pełna to miałam ponad 200ml
Ja ostatnio z Canpol SmartSense miałam 360 ml. Po nocy wiadomo, ale i tak mój rekord. @Wesola95 ja zazwyczaj na 4 używam. Jak mam jakiś zastój to wtedy po paru minutach zwiększam do 6. Mi się nigdy nie przesunął, ale pary razy go źle założyłam, i zawsze po minucie sprawdzam czy jest mleko
Ja już teraz też kontroluje co chwilę czy się zbiera zawsze odciągałam na trybie automatycznym, ostatnio puszczam pobudzanie i po 2 min przełączam na odciąganie i wydaje mi się że mam skuteczniejsze sesje
Ja kupiłam akurat na jakiejś wyprzedaży w Sinsay i super leżą ale dość szybko sie mechaca więc robię tak że kupuje za 6zl ponoszę parę miesięcy wywalam i kupuje nowe
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.