D-MER - trudne emocje podczas karmienia piersią

Tak, byłam zaskoczona, bo nie spodziewałam się takich uczuć. Pomogło mi rozmowa z rodziną :wink:

Tak, to ważne, żeby o tym mówić, wiele z nas czuje się z tym samotnie

Nigdy nie słyszałam o takim okresleniu

Nie słyszałam tej nazwy , ale słyszałam o tym stanie. I oczywiście go miewałam , to takie zmiennie nastroje , buzowanie hormonów. Także zdarzało mi się to odczuwać. Ale chyba ciągle to mam :wink:

@CanpolBabies_Redakcja to prawda - o tym co trudne mało się mówi. Często ciążę / porody / macierzyństwo się (niestety) idealizuje.

Tak i jeszcze text ciąża to nie choroba :pleading_face:

2 polubienia

Oj tak, a tekst “ciąża to nie choroba” potrafi zagotować… Zwłaszcza jak ledwo się człowiek rusza, wszystko boli, a ktoś oczekuje, że będziesz śmigać jak przed ciążą.

1 polubienie

Tak zdecydowanie za mało .

1 polubienie

Oj niestety , ale to często „standardowy” tekst , który można usłyszeć od wielu ludzi….

Tak ciąża to nie choroba. Ale gdyby zobaczyli matkę w 8 miesiącu ciąży jadąca na rolkach to powiedzą nienormalna. Ludzie zawsze znajdą coś do czego się muszą dowalić

No właśnie! „Ciąża to nie choroba” to taki klasyk, który potrafi wkurzyć. :triumph: Każda ciąża jest inna, a niektóre dni to prawdziwe wyzwanie zmęczenie, bóle, mdłości… a oczekiwania, że wszystko ma być jak dawniej, potrafią naprawdę dobić

2 polubienia