Witam czy ktoras z Mam stosowała hydroksyzyne dla dziecka przed wizytą u dentysty ? Czy faktycznie pomaga ?
Ja bym nie podawała bez konsultacji z pediatrą i stomatologiem, to jednak silniejszy lek na uspokojenie tym bardziej dla dzieci. Jeśli moje dziecko by miało problemy z wizytą u dentysty jak najbardziej zapytała bym czy można podać i w jakiej dawce
My wlasnie mamy od dentysty recepte ale ciekawa jestem.czy faktycznie pomaga ?
Mojego szefa dzieciaki miały to w zeszłym miesiącu. Szef nam filmik pokazywał że takie obojętne te dzieci ![]()
wszystko im jedno zrobią co się każe więc to działa ![]()
Oooo brzmi nie zle ![]()
![]()
![]()
No to jeśli tak to oczywiście dziecko będzie spokojniejsze i nie będzie czuło tego strachu
Tym dzieciom było wszystko jedno co z nim robią. Przyznam że wyglądali jak na niezłym haju ![]()
![]()
![]()
Bo tak jest po tym leku, ja brałam 7 lat temu i pamiętam do dziś że było mi wszystko lotto😅
Ale ja po śmierci mamy bo nie mogłam się ogarnąć ![]()
Ja nie stosowałam, ale brat dawał swojemu dziecku przed dentystą i mówił, że trochę uspokajała malucha, choć nie działała cudownie – bardziej pomagała zredukować stres niż całkowicie wyciszyć… Ważne, żeby zawsze stosować zgodnie z zaleceniem lekarza i dawką dla wieku dziecka…
U nas nie bylo zadnego problemu z dentysta i nie podawalam nic
Ja sama kiedyś brałam, bo to też na uczulenie, to ledwo wzięłam i już szłam spać ![]()
Hydroksyzyna działa bardzo dobrze uspokajająco, ale zależy od dawki, jaką zaleci lekar
Nie stosowałam nawet nie wiedziałam że można przed dentystą stosować
Tak mozna my wlasnie dziaiaj bralismy i synek faktycznie byl taki ospały, bez sil itp wiec mysle ze sporo nam to pomoglo ![]()