ja tez nie jestem cukrzykiem ale uwielbiam nalesniki ze szpinakiem i pieczarkami
Jeśli mamy ochotę na kanapkę z dżemem na śniadanie, jak naibardziej można, ale wcześniej zjedzmy kanapkę z wędliną, aby spowolnić wchłanianie się cukrów, owoce też dobrze jest łączyć z jogurtem, orzeszkami
nie mam cukrzycy a w ciąży tylko odrobinę mi się podniósł
na szczescie nie mam cukrzycy
Cukrzyca jest bardzo niebezpieczna zarówno dla mamy jak i dla dziecka
Ja sie boje cukrzycy, ze bede ją miała, albo moje dzieci bo u mnie w rodzinie, jest, w ciążach nie miałam, ale czasami sprawdzam do tej pory czy cukier mam ok, Moja mama chodziła z cukrem po 500, to cud, że nie zapadła w śpiączke
U mnie w rodzinie moja babcia miala cukrzyce, mój partner tez ma wiec u corki bedzoemy sprawdzać poziom cukru co jakis czas
ja niestety choruje na cukrzycę typu I tzw dziecięca i podczas ciąży byłam ciągle monitorowana przez lekarza - ciążą dla kobiety chorej na cukrzyce to spore obciążenie organizmu ale też ryzyko dla dziecka by było zdrowe
Fajne przepisy ktore można wypróbować i bez diety cukrzycowej ![]()
wg mnie mnie ma “super” diety cukrzycowej po której na pewno cukier bedzie wyrównany, w moim przypadku (ale to wynika tez z tego że ja od dawna choruję na cukrzycę) stosowałam diete zbilansowana i racjonalnie podchodziłam do tematu zywieniowego- duzo mi pomógł diabetolog
Ja jeszcze polecam płatki jaglanej na mleku z tartym jabłkiem i cynamonem.
my nie mieliśmy , w sumie wyniki źle wyszedł ,ale koniec końcow okazało się że jednak jej nie ma
ja caly dzien przed krzywa cukrowa nie jadlam nic słodkiego bo bałam sie ze to moze wplynac na wynik
u mnie wynik prawidłowy więc nie było żadnej diety
Ja bylam na diecie cukrzycowej i wiem ze każdy musi dostosowac diete pod siebie, bo to co jednej kobiecie służy to drugiej może mocno podwyzyc poziom cukru
Ja musiałam być na diecie,wszystkie słodkości poszły w odstawke
Fajne są takie pomysły bo dieta cukrzycowa nie oznacza że nic nie można jeść…
Pomysł rewelacyjny nie tylko dla cukrzyków
dokladnie fajne pomysly nie tylko dla cukrzykow, super przepisy dla kazdego
Dieta cukrzycowa nie musi być trudna, wystarczy trochę kreatywności!