Fajna porada ja jestem juz za półmetkiem… nie mam większych dolegliwości, diete mam urozmaicona, bogatą w owoce, warzywa, polecam orzechy i suszone morele, na zaparcia polecam suszone śliwki, a na mdłości migdały a takze wodę z imbirem
Chciałabym Wam przedstawić kilka zasad dotyczących odpowiedniego żywienia w każdym trymestrze ciąży, które pozytywnie wpłyną na rozwój dziecka lub załagodzą przykre dolegliwości ciążowe.
Dobra porada Ja po raz drugi walczę z cukrzycą ciążową, więc chcąc nie chcąc moja dieta jest i musi być urozmaicona, pełna warzyw i owoców oraz bez tłustych i ciężkich posiłków. Plusem jest to, że codzienne spożywanie jabłek, gruszek oraz picie dużej ilości wody pomogły mi zwalczyć zaparcia
Ja cale szczescie nie mam zgagi, ani innych dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego (raptem kilka razy w ciagu tych 38 tygodni mialam zaparcie). Ale mysle, ze to wlasnie dlatego, ze pilnuje diety, jem duzo warzyw i owocow. Jablka sa swietne na zaparcia oraz duzo wody.
ja miałam delikatnie zaparcia w pierwszym trymestrze ale nie dawałam za wygraną śliweczki i po problemie
Ja musiałam uważać co jem bo zgaga mnie strasznie mordowała . Jadłam lekkostrawne potrawy chodź to nie zawsze pomgało