Dlaczego dziecko odrzuca pierś?

Po zjedzeniu czosnku mleko matki zmienia smak? Co robić, by pokarm płynął szybciej podczas karmienia? Poznaj powody odrzucenia piersi przez malca.

Świetny artykuł

ja mojej corce daje smoczek a mimo to nie miala problemow z lapaniem brodawki, mysle ze nie ma reguly, ale wiadomo ze jak dziecku smoczek nie sluzy to nie dajemy. Co do czosnku czy cebili to jestem zdania ze jesli w ciazy to jadlysmy to dziecko juz zna ten smak i nie bedzie mu to przeszkadzalo. Poza tym artykul swietny, super ze nie piszesz, ze jak sie dziecko rzuca przy piersi to trzeba dokarmiac. Bo mnie wiele osob tak mowilo - ze jak sie rzuca to znaczy ze na pewno mam za malo mleka i trzeba dac butelke…

u nas córeczka początkowo miała problemy ale wina leżała po mojej stronie ponieważ nie odpowiednio ją przystawiałam jak nauczyłam się wreszcie to robic to łakomczuszek wcinał az mu się uszka trzęsły

U mnie też był ten problem ze nie umiałam odstawić piersi . Ale jak już się nauczyłam to synek się nawet nie denerwował

U nas problem pojawiał się tylko wtedy gdy mala ząbkowała, cieżko było ją namówić do jedzenia a potem bardzo głodna piła tak łapczywie że ulewała… ale trwało to może parę godzin.

o tak, picie lapczywe to tez byl u nas problem

Te wklęsłe brodawki to faktycznie częsty problem

Mój od początku był karmiony butelką, teraz z nim walczę żeby zaczął ssać pier

Czasami zbyt szybko rodzice dają smoczek dziecku a później sa takie problemy…

Też chciałabym uniknąć smoczka, ale nie wiem czy będę miała tyle silnej woli

U nas Synek sam nie chciał smoczka A wydaje mi się że jakakolwiek forma dokarmiania inne niż mlekiem matki właśnie temu sprzyja

Moja córeczka z dnia na dzień odrzucila pierś bo już mleka dla niej bylo zbyt malo

u nas córeczka gdy skończyła pół roku to sama odrzuciła pierś niestety w żaden sposób nie można było jej przekonać do zmiany decyzji

Jak miałam zbyt mało pokarmu to syn też się na mnie obraził

u mni elaktacja była wporzadku

Mój synek bardzo się wścieka gdy jest zbyt głodny i nie chce piersi

Mój syn nie lubi jak się podczas karmienia rozmawia

synek i ja również woleliśmy żeby karmienie odbywało się w ciszy i spokoju, inaczej się rozpraszał

Mojemu nic przy karmieniu nie przeszkadzało i nie było żadnych problemów z jego dostawianiem