Po zjedzeniu czosnku mleko matki zmienia smak? Co robić, by pokarm płynął szybciej podczas karmienia? Poznaj powody odrzucenia piersi przez malca.
Świetny artykuł
ja mojej corce daje smoczek a mimo to nie miala problemow z lapaniem brodawki, mysle ze nie ma reguly, ale wiadomo ze jak dziecku smoczek nie sluzy to nie dajemy. Co do czosnku czy cebili to jestem zdania ze jesli w ciazy to jadlysmy to dziecko juz zna ten smak i nie bedzie mu to przeszkadzalo. Poza tym artykul swietny, super ze nie piszesz, ze jak sie dziecko rzuca przy piersi to trzeba dokarmiac. Bo mnie wiele osob tak mowilo - ze jak sie rzuca to znaczy ze na pewno mam za malo mleka i trzeba dac butelke…
u nas córeczka początkowo miała problemy ale wina leżała po mojej stronie ponieważ nie odpowiednio ją przystawiałam jak nauczyłam się wreszcie to robic to łakomczuszek wcinał az mu się uszka trzęsły
U mnie też był ten problem ze nie umiałam odstawić piersi . Ale jak już się nauczyłam to synek się nawet nie denerwował
U nas problem pojawiał się tylko wtedy gdy mala ząbkowała, cieżko było ją namówić do jedzenia a potem bardzo głodna piła tak łapczywie że ulewała… ale trwało to może parę godzin.
o tak, picie lapczywe to tez byl u nas problem
Te wklęsłe brodawki to faktycznie częsty problem
Mój od początku był karmiony butelką, teraz z nim walczę żeby zaczął ssać pier
Czasami zbyt szybko rodzice dają smoczek dziecku a później sa takie problemy…
Też chciałabym uniknąć smoczka, ale nie wiem czy będę miała tyle silnej woli
U nas Synek sam nie chciał smoczka A wydaje mi się że jakakolwiek forma dokarmiania inne niż mlekiem matki właśnie temu sprzyja
Moja córeczka z dnia na dzień odrzucila pierś bo już mleka dla niej bylo zbyt malo
u nas córeczka gdy skończyła pół roku to sama odrzuciła pierś niestety w żaden sposób nie można było jej przekonać do zmiany decyzji
Jak miałam zbyt mało pokarmu to syn też się na mnie obraził
u mni elaktacja była wporzadku
Mój synek bardzo się wścieka gdy jest zbyt głodny i nie chce piersi
Mój syn nie lubi jak się podczas karmienia rozmawia
synek i ja również woleliśmy żeby karmienie odbywało się w ciszy i spokoju, inaczej się rozpraszał
Mojemu nic przy karmieniu nie przeszkadzało i nie było żadnych problemów z jego dostawianiem