Czy maluch śpiący wspólnie z mamą jest bezpieczny? W jakich sytuacjach jest wskazane? Sprawdź, dlaczego nie można spać z dzieckiem po wypiciu alkoholu.
a moj spi ze mna bo tatus w delegacji
mąż na to nie pozwala:/
Jestem przeciwna spaniu dziecka w jednym łóżku z rodzicem/rodzicami. Później ciężko dziecko oduczyć. Przykład: mój młodszy, dziś 7 letni brat od małego spał z rodzicami, później im był większy tym było niewygodniej więc ojciec musiał kupić sobie łóżko i spać osobno. Strasznie oddalili się przez to z mamą i prawie ich małżeństwo się rozpadło. Dodam, że brat w tym roku idzie do szkoły a dalej śpi z mamą i za nic w świecie nie da się go przekonać, aby zaczął spać sam, nawet samodzielny wybór nowego łóżka nic nie dał… :]. Także przemyślcie sprawę, zanim pozwolicie dziecku spać w jednym łóżku.
oj nie jestem za spaniem wspólnie z dzieckiem w jednym łóżku.
ja również jestem przeciwna spaniu z dzieckiem ,w łóżeczku obok naszego jak najbardziej ale nie z nami w łóżku,uważam że mamy śpią z dziećmi bo tak jest im wygodniej a nie lepiej dla dziecka, ja również na początku wyjmowałam maluszka kilka razy w nocy do karmienia ale z czasem coraz rzadziej dzieci wstają w nocy do karmienia
My też jesteśmy przeciwni spania razem z nami w łóżku od tego dzieciątko ma swoje lozeczko
Dziecko nie będzie spało z nami w łóżku.
z nami również nie, zwlaszcza że ponoc wzrasta wtedy ryzyko smierci łóżeczkowej, podduszenia etc
moja córka miała taki okres ze chciała tylko spać ze mną jak była niemowlakiem ale już przeszło
nasz od poczatku spal sam w swoim lozeczku, na pewno ma wygodniej i nauczyl sie zasypiac w swoim pokoiku, super sprawa
moja czasem spi ze mną i nie widzę w tym nic złego
przy nocnym karmieniu jest to bardzo wygodne
Raczej będę chciała aby córka spała w łóżeczku ale zobaczymy jak będzie
wygodne to może i jest, ale ja bym się bała że gdzieś go przez sen przygniotę, czy szturchnę, zresztą po to dziecko ma swoje łóżeczko żeby w nim spać, a rodzice mają swoje i niech tak zostanie
Fajnie jest się wtulić w bobaska i znim spać nawet mąż lubil >)
nasz spi w lozeczku, dziecko spiace z rodzicami to niewygodne dla obydwojga, dziecko sie kreci to mama sie budzi i odwrotnie, potem ciezko bedzie odzwyczaic dziecko, najlepiej od razu niech sie uczy ze powinno spac samo
Zdania są podzielone, fajnie z malcem.
a czy oduczyć ciężko hm… sama nie wiem, jakoś poszło
U nas córeczka gościła w naszym łóżku do ukończenia 3 roku życia nie było problemu w tym wieku z oduczeniem jej od spania z nami i przekonania aby spała sama w swoim łóżeczku. Drugie dziecko będę od małego przyzwyczajać do spania samodzielnie w swoim łóżeczku a przynajmniej mam taki zamiar a jak to bedzie w praktyce to sie okaże.
synek narazie spi z nami