Dlaczego maluch powinien spać z mamą?

Czy maluch śpiący wspólnie z mamą jest bezpieczny? W jakich sytuacjach jest wskazane? Sprawdź, dlaczego nie można spać z dzieckiem po wypiciu alkoholu.

a moj spi ze mna bo tatus w delegacji

mąż na to nie pozwala:/

Jestem przeciwna spaniu dziecka w jednym łóżku z rodzicem/rodzicami. Później ciężko dziecko oduczyć. Przykład: mój młodszy, dziś 7 letni brat od małego spał z rodzicami, później im był większy tym było niewygodniej więc ojciec musiał kupić sobie łóżko i spać osobno. Strasznie oddalili się przez to z mamą i prawie ich małżeństwo się rozpadło. Dodam, że brat w tym roku idzie do szkoły a dalej śpi z mamą i za nic w świecie nie da się go przekonać, aby zaczął spać sam, nawet samodzielny wybór nowego łóżka nic nie dał… :]. Także przemyślcie sprawę, zanim pozwolicie dziecku spać w jednym łóżku.

oj nie jestem za spaniem wspólnie z dzieckiem w jednym łóżku.

ja również jestem przeciwna spaniu z dzieckiem ,w łóżeczku obok naszego jak najbardziej ale nie z nami w łóżku,uważam że mamy śpią z dziećmi bo tak jest im wygodniej a nie lepiej dla dziecka, ja również na początku wyjmowałam maluszka kilka razy w nocy do karmienia ale z czasem coraz rzadziej dzieci wstają w nocy do karmienia

My też jesteśmy przeciwni spania razem z nami w łóżku od tego dzieciątko ma swoje lozeczko

Dziecko nie będzie spało z nami w łóżku.

z nami również nie, zwlaszcza że ponoc wzrasta wtedy ryzyko smierci łóżeczkowej, podduszenia etc

moja córka miała taki okres ze chciała tylko spać ze mną jak była niemowlakiem ale już przeszło :slight_smile:

nasz od poczatku spal sam w swoim lozeczku, na pewno ma wygodniej i nauczyl sie zasypiac w swoim pokoiku, super sprawa

moja czasem spi ze mną i nie widzę w tym nic złego

przy nocnym karmieniu jest to bardzo wygodne

Raczej będę chciała aby córka spała w łóżeczku ale zobaczymy jak będzie

wygodne to może i jest, ale ja bym się bała że gdzieś go przez sen przygniotę, czy szturchnę, zresztą po to dziecko ma swoje łóżeczko żeby w nim spać, a rodzice mają swoje i niech tak zostanie :slight_smile:

Fajnie jest się wtulić w bobaska i znim spać nawet mąż lubil >)

nasz spi w lozeczku, dziecko spiace z rodzicami to niewygodne dla obydwojga, dziecko sie kreci to mama sie budzi i odwrotnie, potem ciezko bedzie odzwyczaic dziecko, najlepiej od razu niech sie uczy ze powinno spac samo

Zdania są podzielone, fajnie z malcem.
a czy oduczyć ciężko hm… sama nie wiem, jakoś poszło :slight_smile:

U nas córeczka gościła w naszym łóżku do ukończenia 3 roku życia nie było problemu w tym wieku z oduczeniem jej od spania z nami i przekonania aby spała sama w swoim łóżeczku. Drugie dziecko będę od małego przyzwyczajać do spania samodzielnie w swoim łóżeczku a przynajmniej mam taki zamiar a jak to bedzie w praktyce to sie okaże.

synek narazie spi z nami