na poczatku maluchy kichaja bo sie oczyszcza wszystko w srodku co żle doktórki zrobiły a po dłuższym czasie moze to byc wina alergi
w sumie nie każde kichnięcie oznacza od razu chorobe
to prawda, że kichanie nie oznacza od razu choroby, ale nam matkom się z tym kojarzy
mi sie jakos kichanie nie kojazy z choroba. sama czesto kicham i to nie przez chorobe
nos się oczyszcza przez kichanie, poza tym jak jakiś zapach podrażni nam nos, np. jakiejśc przyprawy to też kichamy
JAk dziecko kicha nie za czesto i nie ma kataru to tylko schemat oczyszczania śluzówki nosa. Gdy rzadko kicha i ma katerek może to znaczyć chorobę lub jakąś alergie.
przy zmianie temperatury nieraz kichaja
Synek jak kichnie robi ‘och’ wygląda to uroczo.
u nas tak z nienacka kicha
Czasem gdy dziecko wyjdzie na słoneczko również może sobie pokichiwac.
nasza bardzo czesto kicha
teraz jak rośliny zaczynają pylić a idziemy na spacer to dziecko często kicha i się wcale nie dziwię, pyłki podrazniają nos
uwazaj bo moze byc alergikiem
dokladnie a moze to alergia bo moja corcia na spacerze nie kicha
Tych alergii niestety coraz więcej trzeba uważać na dziecko i różne objawy a katar jest jedną z nich.
małe dzieci to czesto kichają bo oczyszczają sobie wtedy nosek , trudno dojść czy to alergia
Dopóki oczy nie łzawią i nie sa czerwone, to raczej nie alergia
na samym początku jak synek tylko kichnął myslałam tylko jedno : no pięknie, będzie chory. Teraz już wiem, że to błędne myslenie
kichanie oczyszcza nosek więc jak nie ma katarku to się nie przejmuje że mała kicha
Według mnie jak jest kichanie to jest sprawa naturalna pod warunkiem że nie ma kataru.