przypuszczam ze maluchy kichają z dokładnie takich samych przyczyn co dorośli…
my też nieraz kichamy a dzieciaki to tacy sami ludzie jak my tyle że mali ![]()
Twoje dziecko często kicha pomimo, że jest zdrowe? Co najczęściej wywołuje kichanie u malca? Dowiedz się, czego należy unikać, by maluszek nie kichał.
Zgadzam się z Toba Claudia:) jednak doszukując się przyczyny w kichaniu mojej córeczki postawiłabym na zbyt wysoką wilgotność w domu, trzeba się za to jakoś wziąć chociaż to pewnie przez deszczowe lato:/
Ja także zgadzam się z Tobą Claudia. Dla mnie to oczywiste. Jeśli ja kicham, nie biegnę od razu do lekarza, gdy nie pojawią się u mnie inne symptomy wskazujące na przeziębienie. Tak samo jest z Martyną, choć ona kicha rzadko, bo rano i wieczorem ma obowiązkowo czyszczony nosek wodą morską i aspiratorem.
uważam, że kichanie nie jest powodem do niepokoju. Trzeba obserwować jego intensywność i ewentualny powód.
Ja tez uwazam, ze kichanie no norma. Kinga to sie zaraz usmiecha jak kichnie.
hehe też nawet nie pomyslałam , że małe dzieci kichają heh. claudia jestem tego samego zdania
Mój Kubuś też kicha i chyba to lubi…
Innocentangel juz nie dlugo zobaczysz jak malenstwo zacznie kichac:)
u nas jak córcia zaczyna kichać to z dużym prawdopodobieństwem jest to u niej oznaka kataru i zazwyczaj to u nas jest pierwszy sygnał że mała bedzie chora
U nas kichanie jest zawsze zwiastunek kataru…Tak jak to miało miejsce w zeszłym tygodniu…Pierwszy dzień kichnęła kilka razy, drugiego dnia kichała ciągle i wieczorem zatkał się na dobre nos i zaczłęa leciec wydzielina.
Kicha oczywiście po niektórych kwiatach, zresztą jak ja:)
A to ja tak mam najpierwkicham a niedlugo choroba. U malej jeszcze nie wiem jak to jest i obym jak najdluzej nie wiedziala.
Ja tez mam nadzieję, że kichanie kubusia nie ma związku z jakimś najsciem choroby
u nas oznacza to ze nosek jest zapchany kataru jeszcze nigdy nie bylo
my waśnie borykamy się z katarkiem:( synek często ma katar jak się robi chłodniej
marzenka wspolczuje, ja swoja probuje hartowac
Moja malutka 2 dni temu kichala cos za czesto. Myslalam, ze to wlasnie oznaka choroby ale poki co jest ok.
moja mała od czasu do czasu kicha z tego co sie p-ytalam lekarki mowila mi ze dzieci niekiedy tak maja
Moja córka jak narazie katarku nie ma ale odkąd się troszke ochłodziło to najczęściej z rana sobie kicha a później w ciągu dnia jest ok.Ja z rana kiedyś kichałam w okresie jesienno zimowym gdy wilgotniej było w powietrzu. Może ona ma cos podobnego. Zobaczymy.
Mój czasem pokicha, ale tak pociesznie to robi ![]()