moja niunia kicha niekiedy pokasluje, ale nie ma kataru ani podwyzszonej temp, i niby nie powinno mnie to martwic a jednak…
Czsem dzieci kichają tak jak i dorośli tylko jak my sobie kichnieny to się tym nie przejmujemy a gdy to zrobi dziecko to sie zamartwiamy aby to nie bylo przeziebienie i bacznie je obserwujemy.
A u nas od paru dni cos czesciej to kichanie myslalam, ze to przeziebienie ale chyba na szczescie nie.
Jolenka moja tez tak robi ale bylismy na szczepionce lekarz ja badal i wszystko ok a ona dalej tak robi.
nosek sobie oczyszcza dlatego kicha
moja od wczoraj kicha co jakiś czas czyżby to na chorobe???
barbaka, kontroluj temperaturę i oczyszczaj nosek, moze nie będzie z tego choroby…
barbarka, a może alergia?
moja niunia to zawsze kicha jak pochodzi troszkę na boso po domu,ale później jej przechodzi i nie wiem dlaczego tak się dzieje.
moja mala od czasu do czasu sobie tam kichnie ale jak zauwazylam ze czasto kicha jak ma katarek a tak to bardzo rzadko i jeden plus u malej juz jak skonczyla rok potrafi sie samo wyfufac nosek
często jest też tak,że kichanie poprzedza póżniejszy katarek…niestety…
już synek jak był malutki to potrafił kichnąć i 5,6 razy w ciągu dnia, teraz już mu minęło i kichnie sobie raz lub dwa na dzień ![]()
Ja mam sąsiadkę,która jak spojrzy na słońce to od razu kicha i jej dwuletnia córka ma tak samo ![]()
kichanie nie oznacza jednostronnie katar moze byc na podlozu alergii np ma kurz
dokładnie króliczek Ja np jak wycieram kurze i mimo,że go nie widać to zaraz kicham i musze wyjść na parę minut na dwór.
u nas na razie nie kichamy za często…ale kiedyś jak była małą córeczka to było inaczej,często kichała
Moja corka czasem kicha z trzy razy dziennie ale podejrzewam że to jest na coś uczulona. Jakieś pleśnie czy coś takiego bo zaczela kichać gdy na dworze nieco popadalo.
teraz jak juz w domu zaczelo sie palic w piecu a od pieca zbiera sie wiecej kurzu to mala duzo wiecej zaczela kichac pewnie ten kurz wchodzi jej do noska i ja drazni
trzeba też pamiętać, żeby często wycierać kurze i myć podłogę, kiedy dziecko jest alergikiem. Ogólnie to powinno się eliminować alergeny i powoli sprawdzać, na co jest maluch uczulony, bo taki dzieciaczek na testy alergiczne jest jeszcze zbyt mały, a to na pewno zmniejszy kichanie.
kolezanka jest uczulona na kurz i jak wejdzie gdzies gdzie on jest panicznie kicha
u nas tylko corka kicha jak ma koze w nosku tak to nie