Długotrwały kaszel bez innych objawów

Nelia lekarzem nie jestem ale sprawdzałas poziom żelaza? 

Przereklamowany noesine, później była rutinacea.

Alergii na roztocza nie mamy i wiem że nie można przesadzać z nawilżaczami bo czasem zamiast pomóc może tylko pogorszyc sytuację.

Aniss nie. Myślisz że żelazo, teraz po chorobie i infekcji pewnie braki będą w całym ob bo organizm był mega osłabiony przez 14 dni. Badania wyjdą słabe zapewne tylko bardziej mnie to zdołuje, muszę się za to wziąść w przyszłym miesiącu. Teraz dosłownie wpycham w małą warzywa i owoce witaminy na talerzu, bez syropków.

u mnie czesto córka kaszle ale przez przez katar.nie chce wydmuchiwac nosa a przy aspiratorze tak sie wydziera ze odpuszczam...może i u was ten kaszel jest od kataru

a i jeszcze kaszel może byc spowodowany pasozytami,robiłas badania z kału?

Może alergolog ? Przy alergii kaszel jest często mocny ,oskrzelowy.

Zgadzam się z Patrycją. 

Tez się z tym zgadzam 

Tak badania na pasożyty powtarzamy co roku. Kaszel występuje bez innych objawów bez kataru. U alergologa jesteśmy już od kilku miesięcy ale po testach nic nie wskazuje na alergie. Najgorsze było jak córka kulała na jedną nóżke i też myślałam że to pasożyty. Po lecie i zmianie butów na wysokie kozaczki wszystko się skończyło, sama jestem ciekawa jak będzie w tym roku.

Z tymi pasozytani i kaszlem to prawda 

u nas to na własne oczy zobaczyłam u niej robaka i wszyscy się odrobaczaliśmy 

Nelia z tymi robakami to ja tez kiedys mialam jazdy wszystko myslalam ze jest wina robakow ;) hehe ale majac w domu psa to taka obawa byla ;) 

Donive co do kataru i kaszlu to niestety czesto ta wydzielina splywa i podraznia ta sxianke gardla powodując kaszel

Słyszałam, że od inhalacji ze sterydów dzieci mogą kaszleć.. 

No własnie jestem uczulona na punkcie pasożytów. Siostrzeniec kulał na jedną nozkę i okazało się że ma pasożyty ale u niego to kulenie było bardzo widoczne. U córki tylko trochę ale kiedy powiedziała to pani w przedszkolu wpadłam w panikę. Badania wskazywały że jest zdrowa jak ryba a dziecko coraz bardziej kulalo i dopiero zmiana na wysokie buty pomogła. Wcześniej w lato chodziła w crocsach...

Nelia dzieci kulały z powodu obecności pasożytów w organizmie ?

jak dla mnie to bardzo dziwny objaw 

Siostrzeniec tak, był wtedy przedszkolakiem i złapał coś... objawy było to właśnie utykanie na nóżke, nie pamiętam nazwy ale nie była to owsica. Gdy córka zaczęła kulec i długo to trwało to odrazu i ja robiłam badania. Najgorsze że utykanie widziała i babcia i Panie w przedszkolu ale ja matka w domu nie... Przedszkolanki nawet nagrały mi filmik z placu zabaw bo tak chciał lekarz. On w gabinecie też nie widział utykania. Było to widoczne gdy biegała właśnie np na placu zabaw a w domu nie.

Nelia nie wiedziałam, że takie są objawy pasożytów w organizmie, ale dobrze wiedzieć na przyszłość, bo czasem właśnie można nie skojarzyć, że to mogą być robaki. 

U nas kaszel teraz po katarze i właśnie chciałam się zapiać do przechodni ale brak miejsc;/

Ja wczoraj byłam u lekarza i dzień wcześniej musiałam zapisać się. Lekarz mówiła,  że dużo osób teraz choruje.

Badania na pasożyty nigdy nie zaszkodzi zrobić. Akurat u nas nie wyszły ale u siostrzeńca było to właśnie to. U mnie też ostatnio więcej słychać znowu o koronawirusie i doszła do tego ospa w szkole. Mam nadzieję że córka jej nie przyniesie do domu bo młodsza córka jest jeszcze taka mała i boję się gdyby razem zachorowały Za to mąż miał ospe późno, po 30stce i nie wychodzilwychodził z łóżka 2 tygodnie, w ogóle to po tej ospie zrobił się chorowity a wcześniej nie odwiedzał lekarzy.

podobno dziecko może dużo chorować jak są pasożyty 

MamaWojtusia też tak właśnie słyszałam