Niestety my jedziemy z poznania w stronę morza więc nie mamy dróg szybkiego ruchu
do tego zazwyczaj jedziemy przez małe miejscowości więc ![]()
Dlatego tym bardziej polecam ci tę grupę jak napiszesz dokładnie trasę to użytkownicy podrzucą ci właśnie gdzie stanąć gdzie będzie najlepiej gdzie masz dobry przewijak
Ja w maju będę przerabiała trasę Lublin Mikołajki więc do Warszawy więc spoko a później definitywnie będę polegała na tej grupie bo co innego jak jedzie dwójka dorosłych a co innego gdy pojawia się maluch ![]()
Mam wrazenie ze na MOPach jest czysciej niz na stacjach paliw.
Ale jesli czeka was podroz przez mniejsze miejscowosci to wlasciwie bez znaczenia co tu Tobie polecimy, bo jak maluszek sie wybudzi to bedziesz musiala zjechac do najblizszej stacji.
Z takich rzeczy na szybko polecam wziac goraca wode do termosu-czasami na stacjach dluuugo czeka sie na ciepla wode w kranie.
Jesli karmisz piersia, polecam sciagnac troche mleka do butelki. Mleko mozesz trzymac 4h wiec nie trzeba bedzie podgrzewac.
Polecam tez taki przewijak skladany mata przewijak ortalion pretty black…_gsMQ…&gclid=CjwKCAiAkvDMBhBMEiwAnUA9BfbepEonRWC04gUrnb_pMpEsx_yfEHtYppxIop8LXcCujdv7cx55IRoCspQQAvD_BwE&gbraid=0AAAAAoti_LkpuJpCOaglxUBPpr-dVS2eh i male podklady z Canpol 35x40 idealnie sie sprawdzaja w trasie. Bez wzgledu na warunki w toalecie bedzie latwiej o higiene dla Ciebie i Malucha:)
My mamy samą matę, ale szczerze żałuję że nie wzięłam takiego lepszego przewijaka z kieszonkami to by było spore ułatwienie
https://allegro.pl/oferta/akuku-mata-podklad-do-przewijania-pianka-peva-13503007994
Dzisiaj na tik toku widzjalam jak ktos nagral wlasnie pokoj dla dzieci z Mop na jakies trasie i bylo pieknie, kwiaty, baloniki , czysto i pachnaco ![]()
Ja często przebierałam dzieci w samochodzie , rozkładałam maty i tak ich ogarniałam. Nie lubię tych miejsc publicznych , niby są sprzątane , no ale jednak…. A co do karmienia to też albo w samochodzie albo w jakimś miejscu typu właśnie Orlen itp. Oczywiście wszystko w samochodzie odbywało się na parkingu a nie podczas jazdy ![]()
Ooo właśnie ważny temat. Niemowlęta max 2 godziny w foteliku i przerwa bo one nie mają jeszcze stabilności w odcinku szyjnym i dłuższa pozycja w najlepszym foteliku wymusza nienaturalną pozycję głowy i dzieciom może spadać saturacja a to jest bardzo niebezpieczne dlatego też nie zaleca się wpinania fotelików w stelaż i jeżdżenia sobie z nimi na spacery
zawsze można poradzić sobie w samochodzie wystarczy wziąć ze sobą podkład i gotowe ![]()
Ja mam przewijak tai składany z ceraty Jany i mam podkłady jednorazowe a karmiepiersia więc tu łatwiej. Ale no w aucie mamy też psa więc nie wiem jak z miejscem na przebieranie dlatego szukam miejsca. Musze odwiedizc tą grupę.
Ja często w McDonald się zatrzymywałam. Najczystsze toalety czy przewijaki były tam ![]()
![]()
Zgodzę się z tobą ! ![]()