Domowe słoiczki

I wydaje mi się , że te owoce nie mają takiego „prawdziwego” smaku.

To prawda , ja w tym sezonie nie pamiętam żebym zjadła pomidora który smakuje jak taki prawdziwy pomidor

1 polubienie

Oj tak , już nie ma takiego smaku jak za dawnych lat , bym powiedziała że teraz to te pomidory całkiem bez smaku

Ja dostałam w zeszłym tygodniu pomidory i ogórki od sąsiadki. Mają taką małą uprawę przed domem. I przyznam , że te warzywa były pyszne.

1 polubienie

Wiadomo :… takie zawsze są smaczniejsze . Może wkoncu się przełamie i coś posadzę w przyszłym sezonie :blush:

Ja to nie muszę nic sadzić mam tak dobrze że od sąsiadów tyle dostaje że nawet za dużo nie ma co z tym robić

My akurat też w tym roku mamy pomidorki od sąsiadki.

1 polubienie

Jak moja córka była mała to gotowałam głównie na bieżąco, ale znam mamy, które robią domowe słoiczki i wekowanie faktycznie świetnie się sprawdza :broccoli::bell_pepper::avocado:
Pomysł z karteczką lub naklejką na słoiku ze składem jest super — ułatwia planowanie i wiadomo, co w środku. Jeśli boisz się, że coś pójdzie nie tak, można zacząć od małych porcji i sprawdzić, jak wychodzi, albo spróbować przepisu sprawdzonego w internecie – wtedy ryzyko błędu jest mniejsze.
I chyba teraz też skuszę się na wekowanie, ale małych porcji :potato::carrot::avocado:

też miałam w planach wekowac jako chociaż by na przekąski, ale daję na bieżąco swierze i planuję też szybko wprowadzić kawałki, ale moja córka planuję najpierw nauczyć się sztućcami :blush: