Mi w oddychaniu pomagaly czarne lub niebieskie halsy.Tak wiec gdy czulam gdy gorzej mi się oddycha to je sobie spożywałam.
mi bardzo pomagają w oddychaniu inhalacje
Syrop z cebuli jest bardzo dobry ( nie w smaku oczywiście )
Ale te naturalne metody z kolei nie mogą być stosowane podczas karmienia, bo ani czosnku ani cebuli nie powinno się wtedy jeść.
ja jednak swoje musiałam wyleżeć, ponad tydzień leżałam z przeziębieniem, ale w końcu katar zniknął,
ja lezałam 3 tyg i nic nie pomoglo
to ja sie pochwale iż dzis wypróbowalam sposob na katar parówke z rumianku. Jako że karmię piersią obowiązują mnie zasady leczenia jak w ciąży i rzeczywiscie działa nos mialam zapchany a po parówce od razu lepiej się oddycha:))) Tylko niestety efekt krótkotrwały:(
Natomiast ja mam sposob na katar zatokowy. Moja mam czesto stosowala i działało ja swojego czasu też wypróbowalam.
Wystarczy podsmazyć sól na suchej patelni zawinąć w ściereczke , położyc się wygodnie na łóżku z zawiniatkiem na czole. Tylko uwaga sól jest bardzo gorąca wiec polecam na początek podlożyć jeszcze pieluszkę by się nie poparzyć. Efekt u mnie był taki, że leżąc czułam jak zatoki mi sie odblokowują minus tylko taki, ze potem czoło czerwone:)
ja nie próbowałam inhalacji z rumiankiem a z tymiankiem i pomogło poza tym na gardło w ciąży można tantum verde najlepiej spray
mi parówki na katar pomagały tylko na chwilę, tak na godzinę miałam spokój, a potem od nowa straszny katar
na przeziębienie dobrze jest wymoczyć nogi w gorącej wodzie z solą, tylko wiadomo nie jest to wskazane dla kobiet w ciązy
herbata z sokiem malinowym mi pomagała
ja robie sobie herbatke z malinkami wlasnej roboty rewelacja
Większość z tych porad niestety nie nadaje się ani dla ciężarnej, ani dla karmiącej
moja kolezanka pila w ciazy napar z lipy
lipa jest ogólnie rewelacyjna na przeziębienia… ja bardzo często jak mnie coś rozkłada to parzę sobie lipe… najlepiej dodać do niej sok malinowy lub miód… poza tym herbata z cytryną kamforka i czosnek… i wychodzę z choroby bez antybiotyków… mojej zuzi też nieraz parzę lipę nawet jak tylko ma katarek… dobry jest też rumianek bo działa antybakteryjnie…
herbatka z sokiem malinowym polecam pomaga i na katar woda morska
U nas najlepiej działa herbata z sokiem malinowym:)
Ja także jestem zwolennikiem herbaty z sokiem malinowym, zwłaszcza z sokiem domowej roboty.
ja polecam do takiej herbatki dodac jeszcze imbir
a ja piłam herbatkę malinową, łykałam witaminę C i do tego taki syrop malinowo-czosnkowy