Domowe sposoby walki z przeziębieniem

w ciazy jedynie bralam funf-kranuter

imbir to przyprawa korzenna, która też w pewien sposób oprócz walorów smakowych ma właściwości rozgrzewające

funfkrauter to niemieckie tabletki na przeziebienie w skladzie maja tylko ziola nie szkodzace nawet kobietom w ciazy :wink:

ze imbir rozgrzewa to tez slyszałam

imbir rozgrzewa, ale najlepiej pić go miodem, bo inaczej trudno wypić taki napar

moja znajoma pila imbir z miodem i sobie bardzo chwalila

to prawda imbir jest rozgrzewajacy. ja piłam z miodem i cytryną. Super taki syropek smakowal.

jest dobry nie tylko w ciąży… cały czas sie powinno pić… np jak sie zmarznie albo przemoczy… to tak szybko w domku na rozgrzanie…

dokładnie takie domowe sposoby są najlepsze

Noe lubie lekarstw.

ja nie nawidze jak mam polknac jakas tabletke to jestem chora:)

no teraz te antybiotyki to takie wielkie tabletki robia

domowe najlepsze ale jak trzeba to i tablietki musimy łykac

ja nie lubię połykać tabletek

nawet witaminy są w postaci duztch tabletek ciężko je sie połyka

ja mam tak wąski przełyk ze trudno mi jest połknąć tabletkę. Wolę syropy

nam pomaga syrop łączony z cebuli i czosnku. oczywiście starszym bo młodszej aplikuję herbatkę malinową z lipą :slight_smile:
choroba wyłapana na początku się nie rozwinie do stanu gdzie trzeba sięgać po farmakologie

Dokładnie, najważniejsze żeby nie bagatelizować pierwszych objawów. Wtedy znacznie łatwiej zwalczyć infekcje.

Hmm a ja słyszałam, że mód w przypadku chorób gardła i krtani oraz kaszlu nie jest za bardzo polecany ponieważ osadza się i powoduje jeszcze większe podrażnienia…

ja w 4 miesiacu ciazy bylam przeziebiona, balam sie ze cos sie stanie, ale wszystko jest dobrze na szczescie, ale nie bralam zadnych lekow