Ja synkowi podawałam wodę po 6 miesiącach czyli odkąd zaczęłam rozszerzać diete i u nas sprawdził się kubek 360
U nas też po 6 miesiącu pije wodę ale nie zawsze ma ochotę więc go nie zmuszam
ja podawałam przez kubek ze słomką
Ja uczę z otwartego kubka ale chyba też będziemy niedługo próbować innych metod
Terazmama u nas jest kubek z Canpol babies ze słomką
Nati a w jakim wieku dziecko?
My mieliśmy ostatnio test picia x otwartego kubka bo ściągla herbatę ze stołu i nawet nie była bardzo mokra jakby się wydawało
Mała raz ładnie pije z tego kubka a raz cała mokra. Chyba po prostu to zależy od tego czy rzeczywiście chce się jej pić czy się bardziej bawi,
Terazmama u nas tak samo raz się ładnie napije ze slomki a jak nie chce mi się pić tylko bawić to w koło pełno wody
No właśnie albo się bawi albo gryzie słomkę i wtedy leci jej bokiem po brodzie Laura też jak ostatnio miała fazę na herbatę albo soki z hippa to teraz pije tylko i wyłącznie wodę od pewnego czasu
Trochę się obawiam, że jak dam bboxa to słomka cała pogryziona będzie od razu
Ale samą słomkę można dokupić
Najbardziej opłacalne jest kupienie tego zestawu za nieco ponad 100 TerazMamma bo tam jest kilka końcówek na wymianę w zależności od wieku dziecka
O to nie wiedziałam że są różne końcówki. Muszę poczytać
Są jest ta rurka do bboxa TerazMamma jest niekapek i są jeszcze jakieś dwie i można kupić taki zestaw co zawiera wszystkie te cztery końcówki
Ja bym chciała dla dziecka początkującego to nie jest ten zwykły podstawowy kubek z rurką?
Albo zwykły albo też kupują ten360 stopni ale u nas nie sprawdził się TerazMamma bbox był najlepszym zakupem wysokie inne leżą i czekają na swoj czas
My mamy z Canpol to ta słomka jest gumowa
Moi chłopcy uczyli się pić na bboxie, a jak już zalapali o co chodzi z tym piciem to z każdego potrafili pić.
Tak mi się wydaje że jak dziecko nauczy się z jednego to już będzie pić z każdego chodź my na początku mieliśmy niekapek z Ikei za 5 zł i też piła tylko zdarzało się że się jej lało po brodzie