Droga do szpitala

Hej. Co prawda to będzie mój drugi poród, ale pierwszy hyl po terminie więc do szpitala jechałam zanim cokolwiek się zaczęło. Jeśli teraz tak nie będzie, to jakie wskazówki macie dla mam, które muszą dostać się do szpitala z sączącymi się wodami? Czy wystarczy wkładka poporodowa między nogi i ręcznik/podkład na fotel samochodowy? Jak to ogarnąć przy spodniach, żeby nie wejsc do szpitala całą mokrą? 

U mnie pierwszy poród i także byłam wcześniej.. ręczniki mogłyby się przydać. Choć nie zawsze jest tak że b wody odchodzą jak w filmach. Ale ręczniki w aucie to dobry plan

akurat w domu odeszły mi wody i potem się sączyły ale podpaska ta ogromna wystarczyła plus podklad w aucie i było git do szpitala noca miałam 10 min Wszystko wytrzymalo :) . Jechałam w sukience bo tak czułam się wygodniej :)

Właśnie teraz juz jest za zimno na sukienkę i gołe nogi, a ta podpaska poporodowa na pewno będzie super wyglądała z leginsami haha. No trudno, w szpitalu nie takie rzeczy widywali :) Do szpitala zamierzam dojechać innego niż w moim mieście więc to 30 min drogi. Spakuję wkładki, podkłady i ręczniki do samochodu. Jeśli chodzi o odejście wód, to w pierwszej ciąży wlasnie odeszły jak w filmach, chlus na ziemię jak z wiadra, a potem tylko się sączyły 

Jak najbardziej jeżeli obawiasz się że wody odejdą Ci w drodze do szpitala zabierz ze sobą ręcznik i podkłady A spodniami się mamusiu nie przejmuj Nie takie rzeczy lekarze widzieli :) powodzenia życzę 

Na izbie  przyjechać  szpitala położniczego  to chyba  najmniej  ważne  czy spodnie mokre. Tam już wszystko  widzieli;) wszystko co ludzie  nie jest  nam obce. Podkład, ręcznik i wkładka wystaczą no i spokój 

Hej! Rozumiem Twoje obawy. Przy sączącym się płynie wystarczy wkładka poporodowa między nogi, ale warto mieć też dodatkowy ręcznik na siedzenie w samochodzie, żeby nie zniszczyć tapicerki. Jeśli masz na sobie spodnie, możesz założyć luźniejsze, które łatwiej zdjąć, gdy dotrzesz do szpitala. Dobrze też mieć na sobie coś, co nie będzie Cię krępować w ruchach. Najważniejsze, żebyś czuła się komfortowo. Powodzenia! ;)

Wkładka i ręcznik powinien wystarczyć 

Dwa cudowne szkraby o to dobrze że najlepsze rozwiązania to te najprostsze :) rodziłas w ciepłych miesiącach pewnie . U mnie cieply maj i też w sukience 

Mata na fotel  oraz że dwa czyste reczniki :) 

Mata na fotel  oraz że dwa czyste reczniki :) 

Podkład nieprzemakalny na fotel i ręcznik na pewno nie zaszkodzi, chociaż różnie to bywa z tymi wodami i może być tak, że będą się tylko delikatnie sączyć. Albo odejdą dopiero na sali porodowej.

Tak, równie bywa. Koleżance nie odeszły i przy porodzie musiały przebić 

ja z tym podkladem na siedzeniu to jezdzilam chyba od 38tc :DD w razie co :)