Druga cesarka

Ja słyszałam że małe jest prawdopodobieństwo że jak pierwsze dziecko ułożyło się pośladkowo to drugie też. Choć różnie bywa. U mnie drugie ułożyło się prawidłowo 

waltormistka pomoc bliskich jest niezastąpiona, wiem bo mam Mamę blisko która mi pomaga jak może. 

ZołzaMała trzeba poświęcać czas dziecku, żeby nie czuło się odrzucone, a tym bardziej jak na pokładzie znajdzie się kolejny bobas.

MiśkaPyska trzeba być dobrej myśli, u mnie była ułozona prawidłowo, a i tak nie dane mi było rodzić SN

Ja.niestety nie miałam możliwości skorzystać z pomocy tak często jak bym chciała ale na szczęście fizycznie czułam się dobrze. Gorzej było prychicznie 

Ja może za bardzo chciałam rodzić naturalnie i została mi cc

Osobiście uważam że poród naturalny to coś wspaniałego i życzę każdemu porodu bez większych mek

Miśka ja też chciałam być Matką Polką i rodzić naturalnie , i karmić piersią, ale niestety życie pisze inne scenariusze. Miałam CC i musiałam przejść na MM

Idziemka90 miałam tak samo z pierwszą córka 

Aneczka mojej koleżance dwie córki się ułożyły pośladkowo jedna się obróciła na końcu ciąży i rodziła naturalnie a druga nie i miała cesarke. 

Oj tak życie pisze różne scenariusze ja tez chciałam rodzic naturalnie i skończyło się cesarka na zimno a teraz czeka mnie kolejna 

A ja chciałam bardzo urodzić sn a miałam cc, a do karmienia nie byłam nastawiona bo mam małe piersi jeszcze do tego cc, a miałam takie nawały że piersi nie wytrzymywały 

Małe piersi nie świadczą o tym że nie będzie można wykarmić dziecka 

Teraz jz o tym wiem ale wcześniej myślałam ze to ma znaczenie 

Pati a czemu akurat będziesz.miala CC?

U mnie między cięciem była bardzo długa przerwa aż 7 lat a teraz przy drugim cięciu zniosłam cięcie dużo gorzej. Rana bardziej bolała dużej się goiła i organizm był bardziej osłabiony . Dochodziłam do siebie około 3 tygodni ale pierwsze doby były bardzo ciężkie. Dopiero na 2 stanęłam na nogi 

Paula nie strasz mnie, ja miałam CC i marzę o kolejnym dziecku i na pewno będzie CC planowane . Ale jestem przerażona twoich doświadczeń. 

czemu będziesz miała cc za drugim razem również? 

Idziemka czemu jesteś pewna,że za drugim razem też będzie CC ? Można teraz po jednej CC rodzic naturalnie 

To zależy mi jeden ginekolog powiedział że po cesarskim cięciu można naturalnie rodzić kolejne dziecko a inny w trakcie drugiej powiedział jak się Pani uprze na naturalny to nie zabronimy ale to bardzo ryzykowny poród i odradzam. Ja jednak mimo wszystko miałam wskazania do drugiego cięcia ponieważ syn był ułożony pośladkowo 

Idziemka to że miałaś pierwsze CC nie oznacza że i drugie będziesz mieć. Chyba że masz wskazania. A po za tym jazdy poród jest inny nawet CC się różnią między sobą. Ja miałam dwie CC i dobrze wspominam

Dokładnie dziewczyny mają rację 

Miałam cesarkę z tego względu, że mam za małą sprzeżną miednicy, Mała miała być duża, bo z USG wychodziło 3900 i nie chcieli ryzykować , że gdzieś się zablokuję ( chociaż urodziła się 3260 i 55 ) Tak czy inaczej skończyło by się CC. Więc myślę, że jak będę w drugiej ciąży to również tak będzie.