Wiem co przeżywasz, dosłownie miałam taką samą sytuację, w ogóle nie była gotowa na poród ból i to co się działo. Przy drugiej ciąży miałam atak paniki na sama myśl o porodzie, ale bardzo pomogły mi rozmowy na forum takie jak to z innymi mamai. Zmieniłam podejście, wyparlam złe wspomnienia i postanowiłam, że tym razem będę mieć kontrolę nad wszystkim, plan porodu, wybór szpitala i wszystko co składało się na lepsze samopoczucie, bo wiesz świadomość tego że możesz nad wszystkim panować daje poczucie bezpieczeństwa. Wszystko dzieje się w naszej głowie, przekonanie samej siebie, że jestem silna i nie pozwolę na powtórkę tego co mnie spotkało zajęło mi całą ciążę, ale naprawdę można. Powiedz sobie czego oczekujesz i postaraj się to realizować, może warsztaty dla mam albo szkoła rodzenia . Nauka prawidłowego oddechu, plan porodu a przede wszystkim świadomość tego jakie masz prawa!
No nie wiem czy teraz cokolwiek moge bo może to wywołać przedwczesny poród. Gin teraz zalecił lezec i odpoczywac zeby bezpiecznie dolnosic do 37 tc
Anka no to się oszczędzaj ja miałam zagrożenie porodem przedwczesnym i mimo leżenia w szpitalu przez miesiąc ciąża zakończyła się w 36tc także słuchaj lekarza i odpoczywaj o ile pierwsze dziecko nie jest mocno wymagające
powodzenia na pewno drugi porod będzie łatwiejszy od pierwszego .
Anka w takim razie porozmawiaj o tym z hinekologiem może podpowie co kiedy itd ![]()