Drzemki w upały

Aiisa dokładnie jak u mnie było jak syenk byl młodszy…i mimo upałów spal dłużej, ale tez różnie to bywalo i zalezalo od dnia. Moj synek od 2,5roku chodzo spać o 22-23 w wstaje 8-9 a teraz chodzi spać o 22 a budzi sie o 8.

A to mój róznie ma nocki ma 1.5 roku za niedługi jakoś i przesypia mi od 21 do 7 czasem dłużej czasem krócej zależy czasem pójdzie spać o 20 a czasem o 22 choć to rzadko. ale przeważnie 21 śpi już i budzi się około 7 czasem wcześniej np 6.30 czasem później ostatnio spał mi do 8.30 a dziś np do 7.30

Te upały to i dla dorosłego są męczące, więc nic dziwnego że maluszki robią sobie częstsze drzemki. W upały drzemka się zdarza nawet, gdy już drzemki dawno nie ma i starszym dzieciom. Ja sama czasami w te upały to padam.

Moja córa nie ma drzemek już od pół roku, a ostatnio w te upały to nawet i ona mi padła na kanapie parę razy, co było naprawdę dziwne :slight_smile: Niestety przez upały noce są gorsze, bo ona chłodnolubna.
Aisa jak na 1,5 roku to ładnie śpi, moja w tym wieku nie spała tak dobrze.

U mnie córka jest bardzo aktywna. Czy deszcz czy upał nie ma znaczenia. Córka śpi bardzo mało w ciągu dnia i zawsze tak było. Żeby córka spała dłużej w ciągu dnia to musi jej coś dolegac. Ciekawe jak to będzie z synkiem.

zależy od dnia, jednego śpi synek ciągiem 3 godziny i potem ma kilka krótszych drzemek, a kolejnego prawie wcale nie śpi, a jeśli już to bardzo krótko

Mój maluch ma też sporo drzemek około 5-6 w ciągu dnia przez te upały a miał 3 .

Mój ma jedna drzemkę rzadko 2 Ale to przez te upały albo jak ktoś obudzi go w czasie drzemki A tak to jedna drzemka jest .

Też zależy ile trwa jedna drzemka. U nas różnie, czasem 30 minut, czasem dwie godziny. Jeśli drzemki są krótsze to może być ich więcej. I oczywiście zależą id wieku malucha. Synek Aisy śpi mniej w ciągu dnia niż moja córa :slight_smile:
Aisa, kiedy chodzicie na plac zabaw, wieczorami? Czy przeczekujecie pogodę? :slight_smile:

U nas w trakcie upałów gorzej ze snem niemowlaka. Maluszek leży na pampersie ,okryty pieluszką tetrową. Zazwyczaj kiedy jest gorąco przygotowuje mu dodatkową kąpiel w ciągu dnia, by ochłodzić ciałko i lepiej potem zasypia.

U mojej córeczki nie ma problemów z zasypnianiem w upały. Jak chce zasnąć to śpi. Ale ja ubieram ja tak żeby jej było lżej spać zarówno w dzień jak i w nocy.

W uapły naszej córeczce też było ciężko zasnąć;/ Wtedy kilkukrotnie robiłam jej kąpiele w ciągu dnia tak aby się schłodziło ciałko i o drazu dziecko było w innym, lepszym humorze i lepiej się spało. 

moja córka robiła ale bardzo krótkie

U mnie corka robi w miarę długie drzemki 

Mojej w czasie upałów jest bardzo ciężko zasnąć. Jest strasznie marudna, non stop chce cyca, chyba pić się jej chce. 

Paula dobrze lepiej niech pije zeby sie nie odwodniła.

W upaly to chhba wiekszosc dzieci marudzi ;/ zasnac nie moga jak spia to chwile potem nie dospane ;/

Moja też jest maruda, ale to pewnie też dłatego ze idą jej zęby, do tego te upały nie pomagają, u nas trochę się ochłodziło to jest zdecydowanie lepiej. 

U mnie jest różnie ale przeważnie ma swoje drzemki niezależnie od upałów 

Jak były te upały to mój miał wielki problem ze snem . Nie szło normalnie uśpić w dzień i w na noc też. Wielkie szaleństwo było,aż w końcu padał. Tylko ja latałam i bujalam o wiele dłużej 

U nas kosmos ze spaniem drzemka 30 minut a wieczorem masakra nie moze zasnac ;( wscieka sie kombinuje nie ma checi spac a widac ze zmeczona calym dniem.