O widzicie a mnie tak straszyli, że dziecko urodzi się małe, a waga wyniosła 3040 g, więc tak standardowo
Leo chyba jednak trochę mniejsza niż standardowa :)
No wlasnie chyba nie powinno być standardow . Dzieciatko z mniejszą wagą również jest standardowe :) zależy od wielu wielu czynników
Niewazne o jakiej wadze urodzi się dziecko tylko czy jest zdrowe ;) mniejsze dziecko zawsze wydawało mi się , że łatwiej urodzić ;) tylko takiego maluszka strach pielęgnować czy przebierać bo takie jest malutkie i delikatne <3
Z tym, że mniejsze dziecko łatwiej urodzić to nie do końca tak jest..
Najważniejsze, że Julka i maluszek są już w domciu 🌸
Tak super gratuluje
Największe szczęście już przy rodzicach
Ja myślę, że to wszystko zależy. Od dziecka, od matki, od ekipy odbierającej poród. I od współpracy- mama położna tak na prawdę:)
U nas również była taka waga w 37 tygodniu plus moja ginekolog powiedziała, że pomiar oczywiście nie jest dokładny więc może być trochę więcej lub mniej. Powiedziała wtedy, że jeśli chce rodzic naturalnie to w 38+1 tygodniu muszę się stawić w szpitalu na wywołanie porodu, ponieważ do 40tc mały może tak urosnąć, że już tylko cc będzie wchodziło w grę. Zdecydowałam się na wywołanie. Balonik, który mi założono rzwczywiscie bolał ale sam poród kolejnego dnia z oksytocyna poszedł dość szybko.
Milusiowa i synek urodzony w 38 tygodniu? Z jaką wagą ostatecznie?
Właśnie też jestem ciekawa czy waga zgodziła się z tym co na USG wyszło ? I
Też jestem ciekawa.
Ja jak może niektóre dziewczyny pamiętają przeleżałam przed porodem tydzień w szpitalu - 3 próby wywolowania. I powiem Wam że miałam kilka razy usg. Na tym samy aparacie, ale różni lekarze i te wartości które podawali mega odbiegały od siebie.
Miałam ostatecznie cc 16 października i Mały urodził się 4180g. Rano lekarz powiedział że na pewno ponad 4kg będzie. Ale niecale 40 godzin wcześniej pani ginekolog twierdziła że jest takie 3600g. A na przyjęciu 6 dni wcześniej miałam wpisane ponad 3800. Także no. Może być nawet do +/-500g.
Mnie lekarz powtarzał że waga z USG jest orientacyjna
Karolina to rzeczywiście ten margines u Ciebie był bardzo widoczny
Także waga z usg jest orientacyjna. Minimum +/-500g - z tym trzeba się liczyć.
Szczerze to nie pamiętam wagi dzieci w tym tygodniu ciąży. Syn ogólnie urodził się 3,9 kg
ale od początku ciąży lekarz mówił , że maluch jest duży. Jak się urodził to wyglądał na chudzinka bo niby 3900 ale 60 cm i taki długi był ;)
Mojem oo wysoki chłopiec!;) nasza nie dość że szczupła to nie za wysoka
U mnie córka 3,5kg i 54cm a syn teraz na usg 36 tydzień ciąży 2,5 kg
Mi lekarz całą ciążę mówił że córeczka jest duża i że jest duża szansa na wcześniejszy poród z tego powodu. Urodziłam normalnie w 40 tygodniu a córka ważyła 3430 kg, także wcale taka gigantyczna nie była.