U nas też było wszystko ok ale lepiej dmuchać na zimne i odbyć usg stawów biodrowych.
u córki nie było problemu, sypiała na brzuszku, syn jeszcze nie zbadany, ale w dzień tez sypia na brzuchu
u mnie też dość późno zdiagnozowano dysplazję i to jeszcze zrobiła praktykantka bo lekarz nie widział !, mam nadzieje, że jednak genetycznie nasze dzieci tego nie odziedziczą
Jako niemowę miałam dysplazję, do tej pory mam jedna nogę odrobinę krótszą. Dzieciaki na szczęście są zdrowe
U nas na szczęście jest wszystko ok.Wszystkie badania przebiegły pomyślnie.
my chodzimy na usg regularnie, narazie ok wszytsko, teraz idziemy 26go
Z tego co widzę, to co lekarz to inny sposób leczenia, sama zresztą tego doświadczyłam. Nam kazano nosić szelki pavlika przez 6 tygodni dzień i noc, później kontrola - było wszystko ok ale lekarz stwierdził, że profilaktycznie jeszcze 2 tygodnie dzień i noc, a następnie 4 tygodnie nocki.
Edyta, ja wszystko rozumiem ale moim zdaniem jednak mimo wszystko powinno się robić standardowo usg, a nie tylko wtedy gdy lekarzowi się wydaje, że jest coś nie tak. Jeśli mamy wybór to lepiej poszukać przychodni która oferuje w standardzie taką usługę. Ja musiałam iść prywatnie bo u nas są straszne kolejki i już w ciąży bym musiała się zapisać ale i tak wolę wydać te 50 zł i wiedzieć, że jest wszystko sprawdzone.
Ja zapisałam córeczkę na usg bioderek na przyszły tydzień.
nas też czeka drugie badanie usg już niedługo
U nas z bioderkami było wszystko ok.
też myślę, że usg bioderek powinno być standardem, a nie jak lekarz zleci bo czasami przez rutynę i na szybko może nie zauważyć jakiejś nieprawidłowości
córeczka sąsiadów ma cos takiego i taką rozwurke na noc jeje zakładają
ja juz byłam na kontroli bioderk profilaktyka to pdstawa
my czekamy w kolejce do fajnego pana dr ostatnio byłysmy u innego … strasznie nieprzyjemny mała plakała mi cały czas
Jesteśmy po 1 wizycie w poradni preluksacyjnej. Córka ma zaleconą podwójną pieluchę tetrową. Kolejna wizyta za 6 tygodni.
pieluszkować to przynosi efekty my pieluszkowaliśmy przez 4 miesiące opłaciło sie teraz jes juz dobrze
kilka moich kolezanek spotkało się z tym problemem ale dobrze że jest to do zdiagnozowania już na wczesnym etapie rozwoju
Nam kazali owijać corke a nie plątac rozkrakiem.
Moja bratowa, a właściwie bratanek strasznie się z tym męczy, mały był zdiagnozowany bardzo wcześnie a mimo to leczenie trwa bardzo długo.
moja coreczka miala i rozponali to w dwa dni po porodzie i przez 4 miesiace nosila pieluszke ortopedyczna i dzis nei ma po tym sladu:)