Dziecko nie chce jeść kaszki

Z kaszki można też robić kuleczki, placuszki, itp lub wykorzystać je jako zagęstnik do zup lub deserków.

Z tego co czytałam kaszki nie są obowiązkowe. Może warto na chwilę odstawić kaszki a spróbowac inne produkty- np. jogurt naturalny, jajecznicę na śniadanko.

Mój synek uwielbiał jeść wszelkie kaszki mleczne. Nigdy nie miał z nimi problemu. Jak trochę podrósł to zawsze jadł na kolację. Przy córci w przyszłym roku kupię jedną na próbę i zobaczę, czy jej posmakuje :)

Moja tylko dwie paczki gotowej kaszki zużyła. A tak to sama jej robię nie jestem przekonana do gotowych

Mój póki nie poznał innych smakow to nawet jadł kaszki , teraz w ogóle nie je . Też gotowałam sama jednak na początku rozszerzenia diety nie jadł dużo więc kupowałam z hippa bez glutenu. Super kaszki są z holle , czary Mary 

A ja gotuje teraz dla swojej najczęściej kaszkę mannę, płatki ryżowe, płatki owsiane 

Mój syn jadł chętnie kaszki, ale z czasem gdy wprowadzałam coraz to nowe smaki, nie chciał ich jeść. Szczerze, nie widzę w tym problemu, bo zastępuje je innymi rzeczami np nalesnikami, mufinami na słono, chlebem itp. 

Jeśli Ci bardzo zależy, żeby dziecko jadło kaszki spróbuj dodać do nich ulubiony mus z owoców, albo spróbuj po prostu za jakiś czas znowu. Dziecku bardzo szybko zmieniają się  smaki i to czego nie lubił tydzień temu, teraz może lubić...

Pati kupilam kaszkę holle na początek, zobaczę czy synkowi będą smakowały bo on taki cycoholik jest. Mam tez w planach czary mary. 

Ardika sprobuj podać kaszkę znowu za jakiś czas, dziecko poznaje dopiero smaki i być może przy następnej próbie chętnie zje.

aneczkaa006 nie każde dziecko lubi kaszę mannę. Mój syn należał do takich dzieci i niczym byś go nie przekonała. Mogło by być złoto w tej kaszce i tak nic z tego... Dlatego jadł sklepowe.

Magicznypazur ja jestem świadoma tego że nie każde dziecko lubi kaszę mannę. Jak i inne kasze czy produkty

To prawda, nie ma co zmuszać i się zagnebiać z tego powodu, że dziecko czegoś nie chce jeść... to przecież normalne. Trzeba się postać, żeby to jakoś zastąpić i tyle. 

to ja Aga K dokładnie tak... A ja np. sama kaszy manny nigdy nie lubiłam więc jestem w stanie zrozumieć mojego synka. Ponadto kasza manna na szczęście nie musi być uwzględniana w diecie dziecka, bo gluten jest w innych produktach, jak chleb, czy makaron.

Nie kaszka manna to może inna przyosujem trzeba sprawdzać. Ale też trzeba pamiętać że to co teraz nie smakuje może za jakiś czas posmakować

Dziecko ma prawo czegoś nie lubić - wystarczy spojrzeć na nasze preferencje jedzeniowe. Ja bym się nad tą kaszką mocno nie upierała

To prawda dziecko ma prawo czegoś nie lubić, nie zje i koniec kropka z tym że za parę dni może mu się zmienić trzeba próbować. Odpuścić na jakiś czas i spróbować od nowa. Można też spróbować zrobić kaszke na własnym mleku skoro córka uwielbia Twoje mleko. Można też próbować dać córci łyżeczkę i niech sama coś tam próbuję pewnie mało co trafi do brzuszka ale może za którymś razem spróbuję ;) 

Mój syn też nie przepadał za kaszkami . Kupowałam z hippa gotowe z dobrym składem bez glutenu i jadł ale po jakimś czasie już nie chciał . Wtedy też odrzucił mleko . Wydaje mi się że poznał wiele smaków i już nie chciał . 

Teraz od czasu do czasu zrobię mu kaszkę na mleku krowim i zje ale też nie za często .

Nic dziwnego my też mamy swoje ulubione potrawy i takie które nie lubimy . 

Moja właśnie je wszystko co podam. Kasze. Makarony itp ale nie gotowe kaszki tylko ja sama gotuje 

Aneczka to dobrze że mała ma apetyt :) 

Patka o tak. I mam cichą nadzieję że tak zostanie już 

Mój synek wcinał te sklepowe kaszki, a tak jak wspomniałam kaszy manny nie lubi i nic się nie poradzi. Córci jak będę rozszerzać dietę pod koniec przyszłego miesiąca to będę jej podawać kaszkę mannę, zobaczymy, czy polubi.