Dziwne uczucie przy kości ogonowej po porodzie

Pewnie rzadko zdarza się taka przypadłość. W sumie dobrze bo to pewnie nic przyjemnego

Różne są przypadłości o których nie mamy pojęcia i zaczynają wychodzić dopiero po ciąży niestety 

Dokładnie często coś wychodzi po ciąży, a czasami nawet w trakcie..

MamaLaury a byłaś już na takiej wizycie? Ja właśnie planuje się wybrać, będę dzwonić się umówić, u nas tylko prywatnie takie wizyty, ale cena na szczęście w porządku, 50zl za 30minut 

Paulina polecam się wybrać ;) to bardzo mało 50zl za 30min ;). Ja byłam po pierwszym porodzie i po drugim tez się wybieram. Nawet będę brać pakiet przygotowanie do porodu i opieka po porodzie. Nawet są pakiety, ze można z dzieckiem iść od razu ;)

Byłam ale powiem ci ze pójdę raz jeszcze bo z tej wizyty na której ja byłam jestem nie zadowolona 

Wow super cena za taką konsultacje aż chce się pójść. Ja jestem przed taka wizytą ale niestety cena wyższa 

50 to bardzo mało . Szkół . Raczej u mnie to tak od 120 najtaniej z tego co patrzyłam 

Ja po ciąży zaczęłam mieć problemy z nadgarstkiem i jak poszłam do ortopedy (o dziwo dość szybko się dostałam na NFZ) to się okazało, że jest to zespół de Quervaina potocznie nazywany "bolesnym kciukiem matki". Jest to zapalenie pochewek ścięgnistych nadgarstka i powoduje ból w nadgarstku i kciuku przy poruszaniu nimi. Ponieważ karmię piersią, nie mogę dostać zastrzyku ze sterydem, a to skuteczny sposób leczenia. Tak więc czekam na rehabilitację - krioterapię, laser i ultradźwięki. Na wizycie byłam w maju, a na rehabilitację na NFZ dostałam się na sierpień.

Zwyczajna.mama No to rzeczywiście szybko wsyztsko załatwialas i rehabilitacja szybko ;) super. 

Dobrze , że udało się tak szybko załatwić;)

Zwyczajna to fajnie że udało się załatwić leczenie na NFZ. Ja po pierwszym porodzie też chodziłam na rehabilitację bo strasznie mnie bolały plecy po znieczuleniu . Był moment że się ruszać nie mogłam. Po roku takiej męczarni postanowiłam iść do lekarza i ten wypisał skierowanie . Zapisywałam się na rehabilitację w listopadzie a termin miałam na marzec więc biorąc pod uwagę że to było jednak na NFZ to termin jednak dość szybki:D 

O to bardzo szybko wszystko załatwiłaś, super że na NFZ się udało

No powiem Wam, że byłam w szoku. Spodziewałam się terminów na koniec roku albo na początek następnego. Moja babcia zawsze musiała długo czekać. Ale też słyszałam, że młodzi ludzie dostają się szybciej na rehabilitację. Nie mam pojęcia, czy to prawda, ale już kilka osób mi to mówiło.

Ciekawe że młodzi mieli by lepiej ..

Nie wiem czy mlodzi maja szybciej terminy , bo w sumie nie znam nikogo kto chodzi na rehabilitacje.. Mój maz tez miał szybko rehabilitacje jak złamał kręgosłup, ale najpierw musiałam zrobić aferę i się szybko miejsce znalazło ;) 

Xyz po znieczuleniu w kręgosłup boli kregoslup ? Bo już to gdzieś tez słyszałam .. 

Mnie bardzo bolał jakoś w pierwszym roku po porodzie. Na pewno nie pomaga fakt że jednak przy małym dziecku trzeba trochę się oddźwigać w trakcie opieki. Teraz jest okej ale to miejsce wkłucia jest mega mega wrażliwe czasami jak na przykład Jestem masowana przez partnera i on mnie za mocno ściśnie w tym miejscu to po prostu mam wrażenie jakby mi ktoś tam igłę wbijał. Taki nerwowo ból mi pozostał do dzisiaj . Boję się że jak będę drugi raz rodzić i też będę miała możliwość skorzystania ze znieczulenia i ponownie będę musiała mieć w bucie w kręgosłup to to mnie najbardziej skoro teraz mnie boli przy dotknięciu co dopiero jakby mi znowu miał ktoś igłę wbijać

Xyz wkłucie to zawsze boli, ale myślę, że przy porodzie nie zrobi to na tobie aż takiego wrażenia. Chyba jednak warto jeśli to miałoby pomóc i ulżyć.

Ja miałam dwa razy znieczulenie. Nie wspominam wkłuć dobrze, tym bardziej że nie mogli mi się wkluc i musieli poprawiać..  ale chyba trochę pomaga jednak.