Farbowanie włosów w ciąży

ja malowałam włosy wlaśnie w 2 tym…

My jako kobiety chcemy dobrze wyglądać i czuć się atrakcyjnie, dlatego chodzimy do kosmetyczki i fryzjera. Tyczy się to również czasu w okresie ciąży. Jednak czy będąc w ciąży możemy farbować włosy?

Ja w ogóle nie farbuje:)

ja tez nie farbuję to i w ciąży takiej potrzeby nie miałam

Ja farbowalam jeden raz wlosy w ciazy i na szczescie nic sie nie stalo

ja nie farbowałam włosów mimo że nei wierze w te przesądy bałam sie

ja farbowałam i nic się nie stało

ja słyszałam żeby nie farbować bo dziecko będzie rude ;p;p zarykowałam maly zdrowy i nie rudy :slight_smile:

Córką robiłam pasemka teraz farbowałam na czarno - lekarz zezwolił :slight_smile:

nie farbuję włosów ciąży

Ja nie farbowałam włosów w ciąży ale tylko dlatego, że nie jestem zwolenniczką tego typu zabiegów. Obiecałam sobie, że zacznę malować włosy dopiero, gdy będą siwe :slight_smile: Jeżeli już koniecznie chcemy farbować włosy w ciąży to najlepiej wybierać farby bez amoniaku, które są dużo bezpieczniejsze dla rozwijającego się dzidziusia :slight_smile: Próbowałam kiedyś rozjaśniać włosy za pomocą wody utlenionej, efekt był słabo widoczny, ale bezpieczny :slight_smile: A zabobonami typu, że dziecko urodzi się rude, na pewno nie należy się przejmować :slight_smile:

ja farbowałam włosy w ciąży

bez farbowania

ja uwazam, ze mozna farbowac i pytalam wielu lekarzy - nikt nie widzi przeciwskazan, to tak samo jak robie paznokci… - tez nie zaszkodzi.

Raz farbowalam

Jeszcze nie farbowałam włosów. Samo farbowanie nie wpływa źle na nasze dziecko i nie jest szkodliwe ale właśnie opary już tak dlatego nie powinno chodzić się często a możliwie jak najrzadziej.

Jestem w ciazy i farbowalam wlosy 2 razy. Teraz farby nie zawieraja szkodliwego amoniaku.

farbowalam w 4 miesiacu ciazy, farba bez amoniaku

teraz raczej farmy sa bez amoniaku a zwłaszcza te lepsze

bratowała farbowała od 2 trymestru i dziecko urodziło sie zdrowe. zanim pofarbowała to zapytała lekarza czy może i oczywiscie że się zgodził :slight_smile: