Ja też sobie nie wyobrażałam xd bardzo mi się to nie podoba ![]()
Właśnie u fryzjera tyle czasu schodzi. Przynajmniej do tej pory tak było jak chodzilam na rozjaśnianie. A w domu wieczorem to mąż mi może nałożyć xd
Jakoś dużo nie mam, mam jeszcze pasemka to tak trochę się miesza. Ale myślę, że teraz czasowo będzie mi wygodniej to zrobić niż po porodzie
No najgorsze właśnie, że tego czasu się marnuje w tym salonie fryzjerskim, niby to dla nas czas, ale jak się siedzi już z 3-4h to się myśli co tam w domu się dzieje.
Na początku zanim nie wyschnie to może ubrudzić,to ja jak sobie spryskam tym ucho to wycieram ręcznikiem papierowym i po problemie
ja stosuję tylko na odrosty na czubku głowy,przy skroniach i przy uszach, czasami zdarza mi się pójść spać z nieumyta głową to poduszki mi jeszcze nie zafarbowało:wink: ale kryje świetnie,używam już kilka lat i mi się sprawdza między farbowaniami ![]()
Ja farbowalalm na jasny blond wczesniej. Ostatnio poporosilam o przyciemnienie. Pamietam jak w 1 ciązy nie moglam juz po porodzie patrzec na ten ciemny odrost. Liczę że teraz przy ciemniejszych bedzie mniej widoczny
A one ile się trzymają ?
I mnie dość szybko się wypłukują gdy myję włosy codziennie lub co drugi dzień. Praktycznie max do 3 tygodni, ale siwych raczej nie przykryją ![]()
Ja używałam tych
Zarówno na sucho jak z maską 1:1 i siwych nie przykryło😔
Ah to szkoda :(( też się nad tym zastanawialm
Ale fajne to jest w moim przypadku,gdy idę do fryzjerki i farbuje mi odrosty,a żeby nie niszczyć końcówek a nadać im jednolity koloryt i blask dajemy wtedy na resztę włosów toner😉
I tak samo widziałam efekt jak miałam czerwone włosy i po kilku myciach kolor się spłukał to nie musiałam znowu chodzić do fryzjerki tylko sobie ten toner nakladalam i udało się je odświeżyć bez zbędnego obciążania ![]()
Tak , jak najbardziej , oczywiscie ciemny kolor i dobra firma . Chociaz ja nigdy nie farbowalam wlosow w ciazy .
Do mnie do pomocy ma przyjechać mama, ale to po porodzie już. To na nią poczekam z tym farbowaniem, bo mąż to jednak za mało dokładny jest
Ja też zawsze farbuję w domu, a konkretnie robi to moja mama. Tylko warto kupić dobrą farbę w sklepie fryzjerskim, a nie taką zwykłą z marketu.
Ja farbuję w domu
Już dość długo mam siwe włosy i teraz ratuję się naturalną farbą Biokap – delikatna, bez amoniaku, więc czuję się z nią spokojnie w ciąży.
Sporo dziewczyn farbuje włosy przed porodem, bo potem faktycznie bywa ciężko znaleźć na to czas. Ja nawet pytałam lekarza i powiedział, ze nie widzi przeciwwskazań, to czemu nie ![]()
![]()
Polecam farby firmy Biokap
Są oparte głównie na składnikach roślinnych, bez amoniaku, rezorcyny i parabenów, dzięki czemu są łagodniejsze dla skóry głowy.
Mi się kiedyś zamarzył blond a mam bronzowe i wpadlam na pomysł ze pofarbuje je raz sie nie udało to stwierdziłam ze rozjaśnie i tak robiła co chwile przez miesiac az spaliłam jej wykruszyły mi się a kolor był okropny. Ale od tamtej pory farbuje sie u fryzjerki robie pasemka i podcinam regularnie i uzywam odrzywek i olejków i moje wlosy zaczeły mi odrastac i zrobiły sie śliczne i miekkie. A przed tym spaleniem wlosów miałam je do piersi a potem musiałam ściac do szyji
Wiec nie polacam rozjaśniac samemu lepiej udac sie do fryzjera jeśli chodzi o blond. A kolory np. Bronz albo caarny to mozna zrobic w domu bo ja farbuje moja mame i nic nigdy jej sie nie działo a kolor ma śliczny
Ja kiedyś postanowiłam pofarbować swoje piękne, blond włosy na CZARNO :o przez pare rat później meczylam sie żeby wrocić do swojego koloru….
obecnie mam 30 lat i naturalny kolor, nie myślę o farbowaniu. Czasami raz na pare lat zrobie sobie refleksy i to tyle z moim zabiegów fryzjerskich
Ja raz na jakiś czas mam przebłysk myśli, żeby pofarbować swoje blond włosy, ale ta myśl mi znika po 2/3 dniach ![]()
do tej pory co idę do fryzjerki to przy umawianiu mówię jej, że może coś z kolorem, a i tak wychodzę w tym samym, swoim ![]()
Ja już nauczona doświadczsniem mowie stanowczo nie takim zachcianką
wczkolwiek teraz mnie kusi zeby obciąć za ramiona a mam włosy do pasa ![]()
Ja obciąć obcięłam, ale farby jakoś się boję haha. Boję się że będę wyglądać jak czub w innym kolorze ![]()