Fizjoterapeuta uroginekologiczny – czy w ciąży i po porodzie warto się do niego udać?

Anisss prawda. Jeżeli ktoś może komuś zostawić dziecko o uważa,  że jest to coś normalnego. Za to nie mając nikogo do pomocy odstawiamy siebie na dalszy plan i robimy wszystko co możemy mając pod opieką dziecko. 

Zawsze wszystkim będę polecać !:)

Ja byłam umówiona do fizjo, ale odwołałam wizytę, bo Mała zagorączkowała i miałam później się umówić ponownie i tak minęły już dwa miesiące i ciągle jest coś ważniejszego... Ale byłam na zajęciach jescze w szkole rodzenia i była właśnie fizjo i mega ciekawie opowiadała, co faktycznie jest się w stanie wypracować, tak jak piszecie, mięśnie brzucha, bliznę, nietrzymanie moczu albo w drugą stronę - jak ktoś "tam" ma za mocny ścisk to znów rozluźniają  

Ja planowałam dotrzeć jeszcze teraz w ciąży do fizj. uro. ale już nie czułam się na siłach.  Za późno się opamiętałam. Mam mocne postawienie, aby po porodzie tego nie zaniedbać, ale czas pokaże jak będzie. 

Ja nie trafiłam w końcu do takiego fizjo ;/ ale obiecuje sobie, że po drugiej ciąży na pewno się tam pojawię. 

Ciężko czasami znaleźć czas i chęci ;)

Ja się zabieram za wizytę u fizjo uro. Znalazłam jedną w naszej okolicy. Teraz tylko zmotywować się i zapisać :) 

Czasaki to poprostu tego czasu brak;/

Moze jak by byly takie badania jak po pologu bardziej wskazane albo tak przy okazji ;) to bylo by latwiej;) bo jednak na kolejna wizyte sie umawiac to kolejna wielka organizacja aby ktos sie zajal maluchem... no bynajmniej h mnie maz musi wtedy brac dni wolne 

No właśnie dlatego ja np ograniczam się do naprawde pilnych spraw żeby zostawić dziecko pod opieką..  wszystko co nie jest pilne schodzi na drugi tor.. chociaż może teściowie myślą,  że nie chce im zostawiać dzieci.. :p a mi ich jest szkoda bo mają swoich sporo obowiązków;)

Właśnie często znaleźć czas i opiekę nad dziećmi. 

Oj tak. Z tą opieką jest czasami ciężko. A mi często głupio kolejny raz prosić o zostanie z dzieckiem. Chociaż sami mówią, że w razie potrzeby śmiało mam dzwonić 

Hehe no jak ma sie jddno dziexko to pikus;) ale jak ma sie dwoje do tego jakis specjalistow to przyznam ze tych wizyt robi sie sporo;/ my poki co radzimy sobie sami z mezem gorzej bedzie  jak mala pojdzie do przedszkola najbardziej sie obawiam infekcji;/ ze znowu bedzie nam ciezko pogodzic to z  praca

Jedno spoko. Dwójka teraz to jeszcze ogarniam. Tzn już ogarniam. Ale z trójką to dopiero będzie wyczyn 

U mnie z dwójką bylo spoko. Z trójką już ciężko coś ogarnąć. Najgorzej jak wszyscy są w domu 

Szczerze polecam taka wizytę nigdy w życiu nie bylam tak zadowolona z prywatnej wizyty. Fizjoterapeuta przeprowadzi wywiad, zbada Blizne, mięśnie brzucha i mięśnie dna miednicy. Pokaże jak masować i zleci ewentualne ćwiczenia. Fizjoterapia uroginekologiczna – klucz do zdrowia intymnego kobiet - Piękno dla Ciebie
Warto poszukać dobrego specjalisty. Jeśli jesteś z województwa łódzkiego mogę polecić tą panią u której byłam

Raz byłam w ciąży ze względu na ból spojenia łonowego, a po porodzie chodzę regularnie ze względu na dużą bliznę po pęknięciu krocza i dolegliwości z tym związane.