Fotelik dla maluszka

foteliki poszły do góry ale i tak wydaje mi sie ze te lionelo to nie mają az tak wygórowanych cen ;)

z tego co wyczytałam to w tych otelikach nie potrzebny samochód z baza;)

https://allegro.pl/oferta/lionelo-oliver-fotelik-samochodowy-isofix-9-36-kg-12061070208 bo też sie nad nim zastanawiam;)

https://allegro.pl/oferta/fotelik-samochodowy-sesttino-oktagon-isofix-0-36kg-10887561158

https://allegro.pl/oferta/fotelik-samochodowy-lionelo-nico-9-36-kg-gratisy-6895273815

w sumie nad nimi sie zastanawiam moze ktoś miał lub  ma ;) jakies doświadczenia opinie;) 

Ja dalej jestem na etapie wybierania łupiny więc z większym fotelikiem aniss nie pomogę

tanie te foteliki ja to masę kasy dałam teraz za fotelik dla córki, ale to już taki od 15kg  

Ja wolałam droższy kupić 

Ja wolałam też kupić coś droższego, co polecają w sklepach i mają odpowiednie testy. Aż tak się nie znam też na tym. 

Niekoniecznie to co drogie potem też jest dobre no ale z reguły jednak to sie że sobą zbiega. 

u nas nie drogi ale nawet dobrze się sprawdza 

Cena nie jest ważna tylko by miał wszystkie atesty bo bez tego nawet najdroższy fotelik się nie nadaje 

Kupując fotelik trzeba zwrócić uwagę żeby pasował do samochodu i wygodny był. U nas syn kilka przymierzał i tylko jeden mu podpasował i teraz chętnie jeździ samochodem. 

U mieliśmy problem kupić fotelik bo córka już miała mieć te 15kg wzwyż lub od 100cm i do każdego jej brakowało niewiele,a nie chcieliśmy czekać bo brat mieć mieć po niej jej fotelik by już nie musiał jeździć w kołysce. Byliśmy w bobowozki i babka nam fajnie dobrała fotelik. Miala w sumie tylko dwa modele, które mimo,że córce brakowało 2cm i była drobna to pasowały do niej 

Teraz są takie foteliki które z dzieckiem rosną isize :) 

Ja to mam problem z tym fotelikiem ;) bo zaduzo chyba wyszukuje i kombinuje nie wiem juz na ci sie zdecydowac i chyba wlasnie najelpein bedzie odwiedzic jakis sklep z fotelikami bo to bedzie jak z wozkiem ;)

Dobrze ze mala ma jeszcze zapasu na 4kg;)

Aniss zapas zapasem ale może będzie się jej wygodniej jeździło w większym foteliku bo będzie więcej widzieć ;) 

Ja jutro wybieram się oglądać fotelik i chciałabym już go kupić ;)

TerazMama ja właśnie pojechałam do salonu by był z tymi testami, a nie tzw Antymandat. Bo fotelik fotelikowi nie równy niestety;/ 

dwóch salonach zaproponowali mi ten sam model, więc stwierdziłam, że będzie okey. 

masz raję każdy jest inny 

Ja oglądałam recenzje na internecie 

Oleksandra raczej luzniej nie bedzie bo sa wkladki;) ktore potem sie wyciaga;)

Ale pewjie bedzie miala wyzej mpze uda sie uniknac tego co nas teraz trapi czyli mala widocznosc tez plus na ta obrotowa baze wiec tez fajnie bedzie sie wkladac i wyciagac malucha

Najlepiej jechać do salonu. Ja też czytałam co wybrać a tam najlepiej doradzą. My popełniliśmy jeden błąd. Mamy oboje bazy w aucie do Avionaut i chcieliśmy żeby fotelik do tej bazy pasował. Kupiliśmy taki a się okazało że nie można go zapiąć na pasy. I teraz mamy problem jak np. moi rodzice chcieliby małego gdzieś zabrać a nie mają w swoim aucie isofixa. Będę musiała pomyśleć nad drugim, który i tak będziemy musieli kupić bo przekładanie fotelika z auta do auta jest jednak męczące 

Madzia no właśnie te foteliki z bazą są fajne, ale to ich minus, że nie można zapiąć na pasy, więc wtedy trzeba pomyśleć o drugim foteliku, bo faktycznie to mocowanie bazy to też nie jest najłatwiejsze;p

Madzia ja tak miałam jak meiliśmy 2 samochody raz fotelik do jednego samochodu raz do drugiego takie latanie az w końcu kupiliśmy drugi fotelik bo niby nic takiego ale czasami z rana jakas decyzja i potem takie latanie z fotelikiem;) z jednego końca parkingu na drugi;)