Fotelik dla maluszka

tak te bazy obrotowe znacznie ułatwiają wkładanie i wyjmowanie dziecka. Fajna opcja. 

my mamy tylko jeden samochód bo stwierdzilismy ze drugi jest zbedny  sprzedalismy, wiec przynajmniej z tym bieganiem od auta do auta nie bedzie problemu :d

u nas jest właśnie bieganie od jednego do drugiego z fotelikiem 

to ja w kazdym aucie mam foteliki bo rano ja zawoże dzieci do przedszkola a po pracy odbiera je maż wiec fizycznie nie byłoby jak przekadac tych fotelików. 

My też teraz wybieramy fotelik z tą bazą obrotową :) W tym pierwszym foteliku to chyba taka obrotowa baza trochę bez sensu bo dziecko się wkłada do samochodu razem z tym fotelikiem i wyjmuje więc tu raczej z tego obrotu się nie będzie korzystać ale już przy drugim foteliku powinno się już sprawdzić bo dziecko się już wpina do fotelika w samochodzie więc to będzie ułatwienie :) 

TerazMama i na co się zdecydowaliście?

Chyba Cybex Sirona sx2 :) Rozważaliśmy też Nuna i Britax Romer 

Andziax  w takiej sytuacji to najlepsze rozwiązanie 

te foteliki z obrotowaymi baza to naprawde fajne ułatwienie, nie trzeba sie az tak z dzieckiem meczyć przy wkładaniu. my niestety mamy tylko zwykły fotelik bez takiej bazy 

Jestem ciekawa czy to się sprawdzi ale dużo osób poleca więc zobaczymy :) 

wiesz czasami jest tak zeby sprawdzic czy cos u Ciebie jest ok to po prostu musisz to kupic i wypróbować. Bo to ze u kogos się sprawdziło nie oznacza że u Cb tez tak bedzie. ale warto sugerować się opiniami jak to jest jakis droższy zakup 

Może warto wypróbować  

czasami trzeba zaryzykować 

My mamy zwykły i ciężko się czasem zapina dzieciaki ale jakoś dajemy radę. Najgorsze sie teraz zacznie gdy zimno i trzeba kurki a w foteliku beż kurtki i takie kombinacje ;) 

No właśnie ja też się zastanawiam jak to w tym kolejnym foteliku z odkryciem dziecka. Dalej w jakieś otulacze trzeba się bawić czy może być już kurtka? 

Ja zdejmuje jej kurtkę a okrywam kocykiem, później jak się robi ciepło w aucie to już zdejmuje kocyk. 

u nas jeździ w kurtce 

No właśnie u mojej siostry też dzieci w kurtkach jeżdżą bo z takim większym dzieckiem to już problem żeby założyć kurtkę przed wyjściem z samochodu 

No zima to przecież bez kurtki o dziecko by zmarzło a zamiast tak mocno grzać w aucie też nie jest dobrze

Cybex dlatego że fotelik obrotowy to pół zdrowia dla rodzica. Szczególnie teraz kiedy dziecko trzeba ciepło ubrać i wszystko pozapinac.

Na razie temperatura nie jest taka straszna w aucie, lekkie grzanie wystarczy ale jak będzie mróz to wiadomo, że pewnie śpiworek będzie najlepszy do auta