tak te bazy obrotowe znacznie ułatwiają wkładanie i wyjmowanie dziecka. Fajna opcja.
my mamy tylko jeden samochód bo stwierdzilismy ze drugi jest zbedny sprzedalismy, wiec przynajmniej z tym bieganiem od auta do auta nie bedzie problemu :d
tak te bazy obrotowe znacznie ułatwiają wkładanie i wyjmowanie dziecka. Fajna opcja.
my mamy tylko jeden samochód bo stwierdzilismy ze drugi jest zbedny sprzedalismy, wiec przynajmniej z tym bieganiem od auta do auta nie bedzie problemu :d
u nas jest właśnie bieganie od jednego do drugiego z fotelikiem
to ja w kazdym aucie mam foteliki bo rano ja zawoże dzieci do przedszkola a po pracy odbiera je maż wiec fizycznie nie byłoby jak przekadac tych fotelików.
My też teraz wybieramy fotelik z tą bazą obrotową :) W tym pierwszym foteliku to chyba taka obrotowa baza trochę bez sensu bo dziecko się wkłada do samochodu razem z tym fotelikiem i wyjmuje więc tu raczej z tego obrotu się nie będzie korzystać ale już przy drugim foteliku powinno się już sprawdzić bo dziecko się już wpina do fotelika w samochodzie więc to będzie ułatwienie :)
TerazMama i na co się zdecydowaliście?
Chyba Cybex Sirona sx2 :) Rozważaliśmy też Nuna i Britax Romer
Andziax w takiej sytuacji to najlepsze rozwiązanie
te foteliki z obrotowaymi baza to naprawde fajne ułatwienie, nie trzeba sie az tak z dzieckiem meczyć przy wkładaniu. my niestety mamy tylko zwykły fotelik bez takiej bazy
Jestem ciekawa czy to się sprawdzi ale dużo osób poleca więc zobaczymy :)
wiesz czasami jest tak zeby sprawdzic czy cos u Ciebie jest ok to po prostu musisz to kupic i wypróbować. Bo to ze u kogos się sprawdziło nie oznacza że u Cb tez tak bedzie. ale warto sugerować się opiniami jak to jest jakis droższy zakup
Może warto wypróbować
czasami trzeba zaryzykować
My mamy zwykły i ciężko się czasem zapina dzieciaki ale jakoś dajemy radę. Najgorsze sie teraz zacznie gdy zimno i trzeba kurki a w foteliku beż kurtki i takie kombinacje ;)
No właśnie ja też się zastanawiam jak to w tym kolejnym foteliku z odkryciem dziecka. Dalej w jakieś otulacze trzeba się bawić czy może być już kurtka?
Ja zdejmuje jej kurtkę a okrywam kocykiem, później jak się robi ciepło w aucie to już zdejmuje kocyk.
u nas jeździ w kurtce
No właśnie u mojej siostry też dzieci w kurtkach jeżdżą bo z takim większym dzieckiem to już problem żeby założyć kurtkę przed wyjściem z samochodu
No zima to przecież bez kurtki o dziecko by zmarzło a zamiast tak mocno grzać w aucie też nie jest dobrze
Cybex dlatego że fotelik obrotowy to pół zdrowia dla rodzica. Szczególnie teraz kiedy dziecko trzeba ciepło ubrać i wszystko pozapinac.
Na razie temperatura nie jest taka straszna w aucie, lekkie grzanie wystarczy ale jak będzie mróz to wiadomo, że pewnie śpiworek będzie najlepszy do auta
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.