Gdy maluch ma uczulenie na mleko

czesto sie okazuje ze dzieci szybko wyrastaja z tej skazy u mojej siostry maly niny mial skaze a potem dostal kilka razy jogurt i nic mu nie bylo, i je i kaszki mleczne - byl na tym pepti tylko 2 miesiace

A ja sie spotkałam że dzieci tą sakaze mogą nie tylko mieć miesiącami lecz latami bo znam przypadek ze do przedszkola dziecku dawano specjalne batoniki które moglo jeść. Wtedy panie w przedszolu wszystkim dzieciom dawały te same batoniki a temu dziecku te specjalne.

To prawda nie u każdego dziecka skaza szybko miija. Niestety gdy ona dlugo sie utrzymuje to jest zarówno męczarnią dla dziecka jak i nas doroslych.

a moja mała po mleku modyfikowanym i kaszce na mleku modyfikowanym wymiotuje :frowning: dla tego jej ich nie daję jest jeszcze na piesi

Mojemu synowi skaza minęła po 7 urodzinach. Nadal jest uczulony na jajka i ryby.

na szczęście moja córcia nie ma uczulenia na mleko ale w pewnym momencie musiałam przejść na mleko modyfikowane innej firmy bo lekarka stwierdziła że córcia ma za dużo białka w organizmie

ja też nie mogę dobrać jak na razie jesteśmy na HA

ja wyprubowałam kilka mlek i po mije obserwacji wybrałam to które nachętniej piła

Moja miała skaze białkową i musiala pić spcjalne mleko na recepte.

u nas tez na poczatku corka pila mmleko na recepte( ze wzgl ze ja jestem alergikiem) ale kompletnie jej nie podeszlo , stopniowo zaczelismy wprowadzac zwykle mleko modyfikowane

Ja jestem alergikiem ale córka nie piła tych mlek na recepte. Jak przeszłysmy na modyfikowane to najlepiej jej podchodziło bebiko. Teraz jednak już go nie chce i przed snem zawsze zjada kaszke manne. Dzieki niej sie najada i ładnie śpi mi w nocy.

Mojejmu synkowi żadne nie smakowało

moja ma nietolerancje laktozy,ale karmie ja piersia i jest ok

u nas jak na razie tylko uczulenie na pietruszkę i chyba groszek

ja na szczescie niezaopserwowałam więcej uczuleń

ja tylko mam nadzieje ze u nas bez uczulen sie obejdzie

podobno jak już się pojawi uczulenie na mleko to mleko HA nic nie da, ja mam nadzieję, że mój maluszek nie będzie miał uczulenia na mleko, chociaż planuję karmić piersią

Aleksa ja karmie piersią ale przedobrzyłam z mlekiem krowim raz i małemu taka skaza wyszła… Musiałam prawie cały nabiał wyeliminować. Skaza zeszłą dopiero po 2 miesiącach i pewnie tak samo jest z uczuleniem na mleko

u nas nic się nie dzieje i oby tak zostało

przy uczuleniu należy zmienic na inne