ja jestem dopiero w pierwszej ciąży, boje się własnie wcześniejszego porodu, moja sąsiadka urodziła w połowie 6 miesiąca - dzieciątko było bardzo długo w szpitalu. Natomiast mój tata urodzil się w 8 miesiącu i jak na tamte czasy wszystko było w jak najlepszym porządku
Moja pierwsza córka przyszła na świat w 29tc, dlatego liczyłam się z tym, że w przypadku drugiej ciąży może być podobnie.
to moja pierwsza ciąża i mam nadzieje, że urodzę w terminie, ale dobrze wiedzieć.
Moja siostra urodziła w 34 Tc i bratowa również ale w dzieciaczkami wszystko było dobrze tylko miały małą wagę urodzeniową.
Dobry lekarz to podstawa, lepiej iśc prywatnie do dobrego niż męczyć się
to moja pierwsza ciaza wiec najlepiej to lekarza sie zapytac, ale jak dobry lekarz i wszystko bedzie pod kontrola to moze urodzi sie w terminie
Monitor oddechu,super sprawa nie tylko jeśli chodzi o wcześniaków, butelka do karmienia jest bardzo ważna bo trudno potem nauczyć dziecko jeść z piersi gdy zalapie już butelkę
u nas na szczęście wszystko terminowo
p_witkowska co do lekarza to jestem tego samego zdania sama ciąże prowadzę prywatnie i nie wyobrażam sobie nawet tego zmieniać
Pierwszy syn urodził się po terminie Zobaczymy jak będzie z drugą dzieciom
pierwsze dziecko urodzilam idealnie w terminie i mam nadzieje ze z drugim tez tak bedzie
To moja trzecia ciąża i nigdy nie miałam takich obaw…a teraz panicznie boję się że urodzę za wcześnie
Moja pierwsza córka urodziła się wcześnie ale następne ciąże zakończyły się w terminie.
O takiego maluszka trzeba bardzo dbać
Zdrowie i bezpieczeństwo takiej dzidzi najważniejsze
Moja 1 była terminowa i mam nadzieje ze z drugim tez tak bedzie
pierwszeprzenoszone mam nadzieje ze 2 bedzie o terminie
U nas nas się udało dotrwać do 38 ale powiem szczerze ze od 32 tyg Było ciężko
Moja pierwsza ciąża zagrożona z powodu skracajacej szyjki i skurczy ale urodziłam w 41tyg. Teraz póki co okej jest ,-24tydz mam nadzieję że jakoś dotrwam