No tak, nie wiemy ile ankiet bylo wypelnionych w danym szpitalu i to moze troche znieksztalcac wynik.
Ja wokoło też mam ogólnie dużo szpitali ok 60 km ale nie chce ryzykować bo to mój pierwszy poród i tak już jestem zestresowana
mazia porod naturalny w szputal medicover to 8-9 tysiecy, cesarka 11 :) wiec dziwne zeby nie bylo super za tyle kasy a w Warszawie sa min. 3 bardzo dobre szpitale (zelazna, inflancka i madalinskiego) a ich ranking nie obejmuje
No tak, ale tak naprawdę wszędzie są statystyki. Trzeba to brać pod uwagę,że nie da się przebadać wszystkich zawsze jest jakaś grupa badana wybrana. Fajnie by było jakby podawali jaki procent kobiet ,które urodziły wypełnił taka ankietę,ale no nigdy nie ma tak dobrze. Trzeba jeszcze brać pod uwagę opinii innych pewnie w każdym mieście jest jakaś opinia na temat danego szpitala. Strona ma być w zasadzie pomocna do tego byśmy miały jakieś rozeznanie. Najlepsze opinie to i tak te,które się słyszy drogą plotkarską.
Kosiaszka87 loo matko jakie ogromne pieniądze za taki poród. Oj nie powinni ich brać do takich statystyk bo logiczne,że oni mają szpital na najwyższym poziomie skoro się płaci to się wymaga.
U mnie w regionie jest 5 szpitali z czego 4 mają dobre opinie ☺
Klaudiamam masz tam liczbę ankiet podaną. To są ankiety internetowe, które kobiety sobie same z domu mogą wypełnić. Ale nawet nie każda wie, że taka strona istnieje.
Przy moim widnieje liczba ankiet 68 ale nie jest podany okres, którego dotyczą, a np w zeszłym roku było ok 800 porodów w tym szpitalu, więc różnica w liczbie jest spora.
No to faktycznie Ewula duża różnica jasne to nie jest jakaś ankieta bardzo miarodajna,ale daje pewne spojrzenie na daną jednostkę. Poza tym często na stronie są opinie kobiet,które tam rodziły i to warto poczytać
Położne z oddziału mojego szpitala założyły też konto na fb i na instagramie, więc też jakaś opcja obeznać się z twarzami i oddziałem, oraz tym co się tam dzieje :) No i zawsze można bezpośrednio pytanie zadać.
Wiele kobiet nawet zapomina o tym żeby uzupełnić ankietę
Albo wielu tez się nie chce wypełniać ankiety ☺ Polacy są krajem gdzie ciężko im wypełnić ankietę bo im się po prostu nie chce i myślą że to strata czasu
Nati oj też tak jest niestety często. Ja pamiętam,że wypełniłam i nie trwało to długo.
Ewula wow to tak w Mysłowicach robią ? Bo pisała,że tam chyba będziesz rodzić
Oj nati zgadzam się z tobą w 100 % na studiach duzo ankiet przeprowadzalam z ludzmi z racji studiowanego kierunku i to byl koszmar :D ludzie mają bardzo negatywny stostunek, nie chce im sie i uwazają ze to nic nie daje
Ale nie każdy pisze opinie po wyjściu ze szpitala. Może wydają ją osoby które są bardzo zadowolone bądź zniesmaczone pobytem w placówce
No tak zgodzę się ciężko jest wypełnić czasem ludziom ankietę. Fakt jak prowadziłam badania do pracy mgr w poradniach to czasem był problem,ale myślę,że czasem łatwiej jest ja wypełnić w domu bo sama chętnie takie wypełniam,ale no każdy też jest inny
Klaudiamama bo nic za to nie dostają 😊 a dlaczego mieliby za darmo xd tak to właśnie niestety wygląda. ..
Klaudiamama mama ja też właśnie z życia wzięte dlatego o tym mówię ☺
Fajnie by było jakby jeszxze każda była szczera
Anulka no różnie to bywa zawsze trzeba mieć na to poprawkę 😊
Ja mam dwa do wyboru. Jestem 5 dni po terminie a jeszcze nie zdecydowałam
Anulka a nie powinnaś się już zgłosić na izbę? Co ginekolog mówi?