Gdzie rodzić ? Nowy ranking szpitali

mazia nie, to akurat położne z Pszczyny. Tu miałam pierwszy poród i tu bym chciała, jeśli przywrócą rodzinne :)

Figa  teoretycznie do 10 dni można się nie zgłaszać, ja poszłam 7 dni po terminie bo mi tak mój gin kazał

Ewula aa no naprawdę bardzo fajne mają praktyki.

Co do porodu po terminie to jednak chyba się praktykuje po 7 dniach zgłosić na izbę 

Tak zgłoszę się w środę jeśli nic nie będzie. Dzisiaj się trochę źle czuje jakoś słabo, mam mdlisci i raz wymiotowalam

Anulka o kurcze to też tak dziwnie. Dobrze,że idziesz do lekarza

No właśnie jakby osłabienie organizmu, już mnie tak od wczoraj od wieczora muliło 

Anulka wystaw lekarzowi prowadzącemu opinie taka jak mu się należy bo aż szkoda słów

Chce w urodzić w spokoju, nie chce przed zakończeniem porodu się już denerwować :) 

Anulka a może zaczyna się samooczyszczanie organizmu przed porodem? Chociaż to podobno dopiero przy 4 cm rozwarciu się dzieje... No zobaczysz co Ci dziś lekarz powie :)

Ewula ma rację już tak może być. Spokojnie będzie czas na wystawienie opinii po porodzie . Ja też czekam ze swoją jak urodzę bo jeszcze mogę być przypadkiem zmuszona rodzic w moim mieście i na niego trafię �

A jaka masz opinie w swoim szpitalu? 

Anulka mam średnia opinie o swoim poprzednim lekarzu co mi nie dawał USG i druków wymiaru dziecka. Szpital w moim mieście jest okej,ale rodzic w dużym mieście bo jednak tam jest lepiej

Żaden szpital nie bd idealny. Ciężko coś wybrać ale najważnijsze dla mnie jest to, czy jest oddział neonatologii i właśnie czy są dobrzy lekarze, kompetentni bo to aż strach nieraz jak sie słyszy co to się dzieje ...

Fakt tez jest taki ze kazdy ma inne oczekiwania wiec naeet jak jedna osoba poleci to dla innej juz moze byc nir to czego oczekiwala

W każdym szpitalu też są inne metody np. Wywoływania porodu na to też patrzą kobiety, gdy są już po terminie i znieczuleń też 

Dokładnie dlatego każdy patrzy na opinie pod względem tego czego on oczekuje. Mi zależało na znieczuleniu i patrzę też na stopień referencyjnosci

Ja w swoim nie rodze tylko ze względu opini położnej niestety są bardzo niemiłe dla ciężarnych

Ja mam dwa do wyboru jeśli będę musiała jechać ze skurczami i będzie blisko jadę do tego w moim mieście. A jeśli nie to jadę do takiego 35km dalej 

No ja w moim i tym,w którym rodziłam czytam dobre opinie o położnych. Mi pomagały jak rodziłam,ale no warunki w Katowicach o wiele lepsze

Anulka a ten bliższy szpital ma lepsze czy gorsze opinie?

Właśnie gorsze ten dalszy ma lepsze