Gdzie rodzić ? Nowy ranking szpitali

Mówi się żeby zachować spokój ale myślę że to nie tak prosto 😂

Dokladnie. To jest tskie gadanie ale tak naprawde stresu sie nie da uniknąc. W koncu poród to nie chleb powszedni tylko ogromne wydarzenie 

Człowiek się boi, nie wie czego się spodziewać,a wie że w szpitalu już będzie ta opieka to będzie tam prędko

Dokładnie :) trzeba mieć dobre nastawienie 

Anulka no nie ma co się denerwoać bo w tedy jest jeszcze gorzej :D 

Według mnie medicover w Warszawie najlepszą renomę ma

Medicover dobrą cene ma

Anita on prywatny co nie ? Kojarzę właśnie,że wcześniej pisaliśmy że to dziwne,że biura też po uwagę prywatne szpitale w tym rankingu bo to oczywiste,że tam będzie lepiej

Ceny kosmos no ale za opiekę i warunki się płaci.  Któraś z was zdecydowała się rodzić w prywatnej klinice?

Ja nie, nawet nie myślalam o prywatnej położnej ale za to mam koleżankę która już 3 poród miała odebrany przez prywatna położna chyba 5 czy 6 tys zł 

Mazia zgadza się jak szukałam szpitala który wybrac to właśnie medicover miał super opinie ale to prywatne;( wiec i koszta duze. 

Co do położnych u mnie w szpitalu nfz jest nawet na stronie oficjalnie napisany koszt położnej opieka jeszcze przed porodem i w trakcie ale nie jest wygórowana tak bardzo bo coś okolo 1500zl

Ja narazie nie wiem czy 100% gdzie będę rodzic w 1 ciąży mialam 2 szpitale w których chcialam rodzic a traf byl taki ze rodzilam zupełnie gdzie indziej;)

Kurcze w pomorskie niby swissmed wygrywa - tam porod kosztuje od 13 do 26 tysięcy hhahaha,  omg

Nie każdego stać  na takie luksusy ale niestety za opiekę dobrą w Polsce slono się płaci 

Ja nie narzekałam i na NFZ. 

Czytałam ostatnio historię dziewczyny ktora wybrała prywatny szpitala i to jak została potraktowana jest nie do pomylenia więc nie zawsze kasa zrobi swoje zdarzają się różne przypadki . 

Ja wolałabym takie pieniądze przeznaczyć na coś innego koszt nie mały. Chyba że bym spała na kasie to inna sprawa 

Pati też bym wolała wydac na co innego,uwazam ze czasy sie zmieniły i podejscie tez powino sie zmienic i traktowac rodzaca wszedzie tak samo niezaleznie od tego gdzie rodzi.choc czesto sie słyszy ze kobiety kiedys....i tym podobne

Jak ktoś ma dużo kasy i ma brak pomysłu na co przeznaczyć to wymyśla... 

Jest różnica leżeć w naszym polskim państwowym szpitalu a niemieckim mialam teraz porównanie.  Warunki hotelowe ! Herbata woda na życzenie przynoszona i mleko dla dziecka. Menu dla karmiącej codziennie inne można dokonać wyboru spośród 3 propozycji.

paula.nolbert@o2.pl dla mnie mleko przynieśli dopóki nie było pionizacji 

Dokładnie ja tak samo. Co mi da prywatny szpital lepsze posiłki przez parę dni? Zapewne tak ale łagodniejszego porodu mi nie da