Grupa wsparcia - odchudzanie

Nooo ja też mam problem teraz z monstera bo jest duża i ciężko ją gdzieś przenosić czy przewozić

Moja monstera się obraziła ! Cały czas sobie rosła na miejscu teraz łóżeczka , a jak ja przenieslismy to się zatrzymała w rozwoju :face_with_peeking_eye:

Nie to moja pięknie rośnie i właśnie jak dodałam jej ostatnio ziemi to wydała nowe liście

To u mnie tak samo , każdy kwiatek jest ususzony . :joy::joy: a jak już schnie to go zalewam i kończy swoje życie :joy::joy:

Ooo pokaż zdjęcie koniecznie. Ja kupiłam córce do pokoju taka małą i stała w miejscu z pół roku. Niedawno przesadziłam ja do ciut większej doniczki i dałam jej nową ziemię. Rośnie jak szalona już ma z 4-5 nowych listków i robią się już te dziurki na liściach

Ja zimuje wszytskie w piwnicy :grin: ale dla jednej tez chce zrobic donek ze styropianu wlasnie
W ogole jak ju, o roslinkach mowimy to wrzuce aktualizacje tutaj

Czekam na figiiii

Co ty masz figi! Jej ty masz jakiś cieplejszy klimat że ci jeszcze tak ładnie rosną!

Oko winogron to już od tygodnia jemy. Mały bardzo lubi wyciskać sobie środek do buzi :grin::grin:
Figi to kiedy we wrześniu będą już dobre ?

Dobrze że u mnie mąż to ogarnia :grinning:

Jej ja kocham dżem figowy , szwagier nam przywiózł z chorwacji :star_struck: mmm pycha mogła bym go jeść cały czas , ale tedaz przy cukrzycy ciążowej to sobie tylko tak trochę podjem żeby nie przesadzić :smile:

A ja miałam fale najpierw mega mi smakował a potem nagle nie mogłam przełknąć i nie wiem nawet skąd taka zmiana

We wrzesniu mozne nawet pazdziernik , ogolnie to mam madzieje , ze zdaza mi wsyztskie dojrzec , bo niektore bardzo pozno w tym roku "ruszyly " ale ciesze sie jak dziecko i niemoge sie doczekaz az bede je jesc . Kocham figi i to zdecydowanie moj top owocowy .
@karolina27034 tez mozesz miec :smiling_face_with_three_hearts: kwestia odpowiedniego zimowego odpoczynku i figują jak szalone
@Patrycjaw25 ja teeez , dzem figowy to kosmos . W ogole wsyztsko co figowe jest mega , nawet ostatnio dorwalam sol do kapieli figowa
@LawiBlue my tez juz jedlismy nasz winogron i sie smialam , ze 2 “rzeczy” mi w zyciu wyszly . Nasza Roska i wybor winogrona w sklepie , bo naprawde dobrze trafilam

1 polubienie

Jesteś pierwszą osobą która „znam” która hoduję figi :laughing: jak będę mieć w końcu swój ogródek to przyjdę po rady ! :heart_eyes:

Polecam sie :smiling_face_with_three_hearts: przed przeprowadzka mialam 3 male sadzonki na parapecie w bloku :grin: tez sie da , chociaz owocowanie i rozmiary nie byly az tak spaktakularne . Nie zmiania to faktu , ze napewno duzo mnie to nauczylo

I takie sadzonki też ci zaowocowały !

Tak , mialy jakies 50 cm .
A wlasnie , odrazu podsumowanie dzisiejszego dnia , szalu nie ma , ale minimum zaliczone . Bylam dzis juz ogladac nowy zegarek , bo ten zaczyna swirowac :roll_eyes:

Tu mnie dzisiaj tylko 3tys kroków, cały dzień lało :confused:

No właśnie, ja zauważyłam że jak da się jej ziemię, albo przesadzi to zupełnie inaczej się zachowuje i odzywa. Teraz tak wygląda

Ostatnio złAmalia mi się jedno kłącze czy jak to się nazywa i w takim miejscu że poczytałam i wsadziłam do wody i jak wypuści korzonki do dosadne tam.

Winogrona mam od teściowej o są mega słodkie i przepyszne. Nawet ostatnio kompot z nich gotowałam i nie było w kim cukru a był słodki.

1 polubienie

Hahaha. My mamy jakiś taki stary u wujka on rośnie już kilkanascie lat. Ale jest pyszny.

@MamaMalychStopek przepiękna. Czytałam kiedyś żeby pryskać ja woda jak jej liście na końcach usychają

Ładnie Ci rośnie ! A mi to stanęła jak szybko liście wypuszczaala i się rozwijały tak teraz ten lisci cały czas zamknięty :flushed:

1 polubienie